Författare Ämne: Regimens agressioner mot de ädla Liberty Silver Estland och Tavex  (läst 4007 gånger)

Utloggad Unmanipulatable

 • Guldmedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 816
 • Affärsomdömen: 4
Regimens agressioner mot de ädla Liberty Silver Estland och Tavex
« skrivet: fredag 29, juli 2016, 13:45:53 »


https://www.libertysilver.ee/se/


Medan det fina folket i Rosenbad skrattar hela vägen till banken,
(eller är det folket i banken som skrattar hela vägen till Rosenbad ?) Så rycks  det och dras allt hårdare i det strypkoppel som sitter runt halsen på alla parter involverade i ädelmetallhandel.   

Vet inte hur det har gått för Tavex , har de fått igång sina svenska konton? Ett tag kunde man handla via EU betalning till deras Estniska konton  (Om man inte  handlar kontant över disk förstås) ?

Enligt hemsidan så verkar de nu ha konto på SEB ? Vet ju inte hur uppdaterad informationen är eftersom de raderat alla nyheter rörande detta. Man kunde förvänta sig en text om att nu har vi åter öppnat ett svenskt konto men nej.. Står ingenting.

Bank: SEB
Clearingnummer: 5502
Kontonummer: 5502 10 423 00
Betalningsmottagare: TX Stockholm AB
Adress: Smålandsgatan 9, 111 46 Stockholm

BIC: ESSESESS
IBAN: SE7350000000055021042300Nu har ju som många vet även Liberty Silver Estland fått känna på våra politikers och statliga tjänstemäns kärlek omtanke och värme. Värmen är så stark att Liberty Silver Estlands konton nu är frusna.  De tar ej emot beställningar överhuvudtaget.
Översatt  från LSE´s skrift den 28:e juli 2016

 Tyvärr måste vi meddela att vi för tillfället inte ta emot nya beställningar från 25 juli 2016. Skälet är att den svenska skattemyndigheten aggressivt bygger på felaktiga och påhittade påståenden försöker hindra oss från att erbjuda våra produkter till våra kunder. Trakasserierna detta företag och andra ädelmetaller relaterade företag möter från svenska myndigheter är oöverträffad och orättfärdiga. Vi har för avsikt att försvara oss från dessa falska anklagelser i största möjliga utsträckning enligt lagen.

Bakgrunden
 Liberty Silver OÜ har sedan starten 2011 följt alla regler och förordningar med en perfekt banaurkund. Företaget har varit föremål för flera kontroller, revisioner och inspektioner från olika myndigheter utan någon som helst kommentarer. Den estniska skattemyndigheten påbörjat en granskning mot Liberty Silver OÜ den 27 mars 2014.


Granskningen räckte för mer än 2 år, som i sig var jobbigt för ett litet företag som Liberty Silver OÜ, men granskningen inte ger någon anledning till oro, eftersom vi vet att vi noggrant följer alla regler och förordningar. Det skatterevision slöts den 29 mars 2016 utan några förändringar på skatteområdet eller anmärkningar alls.

Efter utgången av skatterevision har det blivit uppenbart att den estniska skattemyndighetens revision utfördes, åtminstone delvis, baserat på en begäran från skatteverket.

Påståendet om Skatteverket skatteverket har genom en så kallad försiktighetsåtgärd uppgett att det har för avsikt att lämna in en ansökan i svensk domstol mot Liberty Silver OÜ tvistande att Liberty Silver OÜ bör vara betalningsskyldig för mervärdesskatt i Sverige på grundval av Liberty Silver OÜ levererar ädelmetaller till kunder i Sverige. Eftersom samtliga kunder till Liberty Silver OÜ är medvetna, ädla metaller säljs av Liberty Silver OÜ levereras i Estland endast.


Kunden kan välja att plocka upp varorna i Estland själva eller anlita en rederiet att plocka upp varorna på kundens vägnar. Det är och har alltid varit en mycket strikt policy för Liberty Silver OÜ, utan några som helst undantag, endast leverera produkter i Estland. Moms fordran mot Liberty Silver OÜ har inte anmälts av skatteverket ännu och Liberty Silver OÜ har således inte fått någon möjlighet att försvara sig eller ens svara på moms fordran.


Trots detta har den svenska skattemyndigheten har genom användning av ett så kallat förebyggande åtgärd hade företagets bankkonton frysta. En förebyggande åtgärd är en tillfällig åtgärd som kan endast upprätthållas så länge som försiktighetsåtgärd inte återkallas eller tills den svenska domstolen har beslutat om momsbeskattning.


Liberty Silver OÜ kommer att kämpa för rättvisa grunden för fordran av försiktighetsåtgärd för att tillfälligt blockera bolagets bankkonton som arkiveras i domstol av skatteverket, som företaget också var inte tillåtna att försvara innan det genomfördes, är helt fruktansvärda i termer av felaktiga, falska och direkt upp anklagelser mot företaget. Liberty Silver OÜ kommer att bekämpa dessa upprörande beskyllningar både genom att vädja till försiktighetsåtgärd och försvara moms fordran.


Vi är övertygade om att vi kommer att lyckas att försvara oss från anklagelserna. Under tiden, vi beklagar att vi inte kan ta order och ber om ert tålamod. Huruvida detta är en samlad insats från svenska myndigheter att försöka stänga av ädelmetaller handlare lämnar vi upp till läsaren att bilda sig en uppfattning om.


Det är dock ett känt faktum att svenska myndigheter tar oerhört aggressiva åtgärder som syftar till att hindra användning av ädelmetaller återförsäljare till synes inte bryr sig om huruvida deras påståenden är lagligen faktabaserade eller påhittat. Vänliga hälsningar Liberty Silver OÜInloggad Birka

 • Rhodiummedlem
 • **
 • Antal inlägg: 2891
 • Affärsomdömen: 105
SV: Regimens agressioner mot de ädla Liberty Silver Estland och Tavex
« Svar #1 skrivet: fredag 29, juli 2016, 15:21:34 »
Vad det gäller Tavex så handlade jag från dem i måndags och fick göra en utlandsbetalning till Estland.

Utloggad Asrael

 • Guldmedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 665
 • Affärsomdömen: 8
SV: Regimens agressioner mot de ädla Liberty Silver Estland och Tavex
« Svar #2 skrivet: fredag 29, juli 2016, 16:33:52 »
Man undrar på vems/vilkas uppdrag Skatteverket agerar i denna fråga?

Enligt rådande författning inom EU, Estland och Sverige har vad jag förstår LS.ee försökt göra rätt. Vi vet att det ett par gånger lobbats hårt för att Estland skulle momsbelägga allt silver men det har misslyckats trots att det nått så långt som förslag på ändringar i lagstiftning när sista instans satt emot. Då försöker man komma åt verksamheten genom domstol i ett annat land. Det är mycket oroväckande och är ren fascism. Missförstå mig inte! Lagstiftning behöver följa med tiden och därför skrivas om. Staten behöver driva in skatt o s v. Det är metoderna som är fascistoida.

Planen är tydlig. Man arbetar parallellt på fler olika plan. Lögner och propaganda. Misskreditering av guld och guldhandlare i media. Lobbyism och förändring av lagstiftning. Försvåra och omöjliggöra växling av fiat till pengar. (Det går fortfarande att handla med "pappersguld" eftersom dessa går att skapa ad infinitum). Manipulation av ädelmetallmarknader. (Västmakternas centralbanker är en kartell som tillsammans äger så pass mycket guld att de kan bestämma priset d v s de har en Corner http://www.investopedia.com/terms/c/corneramarket.asp )  Man utsätter företag inom branschen för en omfattande skatterevision. Man stänger ner och fryser bankkonton utan vare sig förvarning eller möjlighet till försvar och tid att finna alternativa lösningar. O s v...

Allt detta en del av https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Choke_Point Observera att ädelmetallhandlare hamnar i samma fack som hallickar, knarkhandlare, vapenhandlare och annat skojigt riktiga gangsters ägnar sig åt. Guld och silver måste utgöra ett enormt hot. Frågan är vilka som hotas - du och jag eller makteliten?

Utloggad sputnik

 • Palladiummedlem
 • ****
 • Antal inlägg: 259
 • Affärsomdömen: 4
SV: Regimens agressioner mot de ädla Liberty Silver Estland och Tavex
« Svar #3 skrivet: fredag 29, juli 2016, 20:26:46 »
 
Fy fan va orättvist!
Läste hela tråden och blir så förbannad.

MVH

Utloggad kristensson

 • Rhodiummedlem
 • **
 • Antal inlägg: 2626
 • Affärsomdömen: 46
SV: Regimens agressioner mot de ädla Liberty Silver Estland och Tavex
« Svar #4 skrivet: fredag 29, juli 2016, 21:40:02 »
tÄNK OM MAN fått denna info i gammel media


 

Guld & Silverpriser

Senaste Inlägg

Corona, inte ölen by laban77
Idag kl. 13:14

Bad jokes. by Tyr
Idag kl. 11:42

Önskas köpa: två eller fler mindre guldmynt 3-8 gr finvikt by Mark
onsdag 16, juni 2021, 13:54:01

Hur likvid är ädelmetaller by Mark
tisdag 15, juni 2021, 23:37:14

[Säljes] Slut. Tack för denna gång. Banköverföring & Swish. by Cyberdyne
måndag 14, juni 2021, 23:35:23

Vad sker med Kanadabörsen i händelse av USD-ras? by Stacker
måndag 14, juni 2021, 13:21:21

1 oz Guldmynt: Canadian Howling Wolf, Canadian Growling Cougar + 2 till by kashe
måndag 14, juni 2021, 12:05:15

Säljes: 2 st Niue gods 2 Oz 2017 by Saiifo
söndag 13, juni 2021, 19:15:40

Ny här by Strokur
söndag 13, juni 2021, 12:35:05

Ruthenium by Canvas
söndag 13, juni 2021, 02:15:26

Kryptovalutor by sff123
lördag 12, juni 2021, 15:44:53

Banken blir otillgänglig. by Hodja
lördag 12, juni 2021, 15:21:34

Oseriösa säljare på Tradera. by Tyr
lördag 12, juni 2021, 13:58:30

Hur och vad ska investera pengar på? by Tole
lördag 12, juni 2021, 09:45:10

BIS Basel III by DEScypher
lördag 12, juni 2021, 00:04:00