Köpa silver - så går du till väga

Du har hamnat på den här sidan troligen för att du vill veta hur du kan köpa silver, och helst till så bra pris som möjligt, läs vidare. Vi på Ädelmetallforum.se förespråkar att man handlar från andra EU-länder istället för från svenska företag. Detta pga mycket gynnsam momslagstiftning jämfört med den vi har i Sverige, där momsen är 25% på ALLT silver. Som boende i ett EU-land får man betala momsen i det land man handlar ifrån istället för det i land man bor i.

Momslagstiftning angående silver

Köpa silver från Tyskland jämfört med i Sverige

Varför köpa silver från Tyskland? Argumenten är enkla men övertygande:

Så var kan man köpa silver från Tyskland?

Vi har i dagsläget en annonsör från Tyskland som vi rekommenderar när du ska köpa silver, guld med för den delen. Många medlemmar i forumet har handlat av leverantören i fråga och kan intyga att de är pålitliga och seriösa. Denna handlare är Silber-Werte.de (bannern nedan). Vid köp ifrån dem stöttar du även forumet ekonomiskt. Inne i forumet finns tips och guider över hur en beställning går till. Dessutom så finns det 300+ medlemmar som gladeligen hjälper till med tips och vägledning.

Geld zurück Garantie 468x60

Köpa silver från Norge

Om du bor nära norska gränsen kan det vara värt att åka dit och själv köra hem din silverinvestering. Vi rekommenderar då som sagt GoldSource.no. De är lokaliserade i Oslo, men du kan kontakta dem och få din beställning skickad till närmsta postkontor i Norge. De talar svenska på GoldSource, så du bör inte få problem med kommunikationen.


Köpa silver från Tyskland, till Norge

Om du är boende i Norge och vill handla silver från Tyskland finns en rad fördelar som vi i Sverige inte har. Norge är inte medlem i EU och omfattas därför inte av de skattelagar eller exportkvoter som drabbar svenska kunder. Dessutom behöver man ej betala moms på silver som är köpt från företag inom EU.

I Norge finns både GoldSource.no och Silverinvest.no som säljer både guld och silver inom landet. Vill man dock ha ett större utbud att välja på, med likvärdiga priser rekommenderas Silber-Werte.de. Deras exportkvot till Sverige uppfylls snabbt i början av varje nytt år, medan boende i Norge kan lugnt handla från dem året runt.

Det finns dock ett antal saker som kan vara värda att känna till vid beställning från Tyskland till Norge. Den informationen är tillgänglig inne i forumet för registrerade medlemmar.

Exportkvoter inom EU, viktig information

Den enda haken när du ska köpa silver inom EU är exportkvoter. Varje företag i varje EU-land får exportera momsade varor till ett bestämt värde, normalt ca 30 000 EUR. Denna summa överstigs ganska snabbt i ädelmetallvärlden, vilket får till följd att företaget i fråga antingen måste påföra det berörda landets moms om de vill fortsätta leverera. Normalt är att företaget då helt stoppar exporten tills årsskiftet då kvoterna nollställs.

Inne i forumet finns forumtrådar där vi listar status på ett antal företag så man vet vilka som fortfarande går att beställa ifrån. Du tar del av dem genom att registrera dig hos oss, vilket naturligtvis är gratis.

Är du boende i Norge eller annat land som ej är med i EU gäller inga begränsningar, och du kan beställa från Tyskland och andra länder året runt. Dock kan andra lagar eller tullregler gälla.

köpa silver

OBS: Den här sidan är en del utav Ädelmetallforum.se, ett forum där vi bl a diskuterar om att investera i guld och silver. Är du intresserad av ädelmetaller ser vi gärna just dig som medlem på forumet.