Författare Ämne: Magdalena Andersson: "Vi har stora problem framför oss"  (läst 2444 gånger)

Utloggad Rödlöga

 • Silvermedlem
 • ***
 • Antal inlägg: 159
 • Affärsomdömen: 1
Magdalena Andersson: "Vi har stora problem framför oss"
« skrivet: fredag 12, maj 2017, 17:10:41 »
Riksrevisionen föreslår en kommunal skattehöjning på två kronor.(per 100-lapp)
http://www.dagensjuridik.se/2017/05/det-saknas-40-miljarder-till-kommunernas-valfard-nu-medger-ministern-stora-problem
« Senast ändrad: fredag 12, maj 2017, 17:18:31 av Rödlöga »Utloggad snus

 • Kopparmedlem
 • **
 • Antal inlägg: 68
 • Affärsomdömen: 0
SV: Magdalena Andersson: "Vi har stora problem framför oss"
« Svar #1 skrivet: fredag 12, maj 2017, 20:44:31 »
Rent brottsligt de problem regeringarna Reinfeldt och Löfven har orsakat Sverige och svenska folket.
Högern svek nationen och vänstern svek folket.

Utloggad Fiat de Lux

 • Palladiummedlem
 • ****
 • Antal inlägg: 346
 • Affärsomdömen: 1
SV: Magdalena Andersson: "Vi har stora problem framför oss"
« Svar #2 skrivet: fredag 12, maj 2017, 22:32:55 »
Allvarligare är väl ändå Anderssons manöver att utlova 70 miljarder i reformutrymme fram till 2020, vilket skulle ha gått - om bara verkligheten stämde med de faktiska tillgångarna. Det fattas alltså pengar fram till 2020. Reformutrymmet är ickeexisternade, det finns inte. Snarare så måste det tas in skatter för att behålla nuvarande låg nivå av samhällsservice framöver. Låg nivå betyder fortsatt sjunkande kvalitet på alla samhällstjänster oavsett dessa 2 kronor. 2 kronor är bara början. Vill vi ha en mätbar kvalitetsändring krävs mycket mer än så.
« Senast ändrad: fredag 12, maj 2017, 22:34:48 av Fiat de Lux »

Inloggad hasse_A

 • Palladiummedlem
 • ****
 • Antal inlägg: 356
 • Affärsomdömen: 6
SV: Magdalena Andersson: "Vi har stora problem framför oss"
« Svar #3 skrivet: lördag 13, maj 2017, 00:10:25 »
Vi måste vara medvetna om att politiker saknar förmågan att vara självkritiska. Det handlar aldrig om att se sig själv i spegeln och fundera över om de problem man ser möjligen kan vara orsakade av den förda politiken. De kommer alltid till slutsatsen att problemet är att det varit för lite av förd politik.
Det behövs alltså mer av politisk inblandning och därmed måste mer av folkets resurser i form av skatter avkrävas för att politikerna skall ha möjlighet att frälsa oss med ett samhälle där vi tas omhand.
Frågar man folket om man kan tänka sig att betala högre skatt för att resurser skall satsas på välfärden får man alltid svaret att det är klart att man tycker det. Ingen ifrågasätter dagens effektivitet eller om man i stället skall se till att läkarnas tid för patientbesök skall ökas eller att lärarna skall ges auktoriteten tillbaks så att de inte riskerar att bli anklagade som diskriminerande när de försöker skapa ordning och reda i klassrummet för att kunna ägna sig åt utbildning i stället för uppfostran.
Sedan kan man fråga sig hur många politiker som behövs. Jag till skillnad från de folkvalda kan tänka mig att antalet riksdagsledamöter lätt kunde halveras. Inom kommuner och landsting kan förmodligen motsvarande slakt ske.
Dessa parasiter skapar egentligen ingenting av värde. De är avlönade av de som skapar välfärd. Med dessa menar jag de som skapar mervärden, och det är de personer som förädlar produkter och utför tjänster (gods and services). Alla andra lever av vad dessa personer åstadkommer och är därmed tärande på samhällsresurserna. Det är sorgligt att dessa parasiter ofta också uppbär högre ersättningar än de som producerar någonting. Denna trend kommer bara att fortsätta tills de producerande människornas pengar tar slut. Som Thatcher sa: "The problem with socialism is that eventualy you run out of other peoples money"
Politikerna har väldigt svårt att se samband mellan skattenivå och hur villiga människor är att anstränga sig.
Själv har jag pensionerat mig i förtid för att jag och min fru skall kunna segla. Inte jorden runt men just nu befinner vi oss i Brasilien. Jag är mycket glad att bidraga minimalt med skatt till Sverige. Vi lever mycket billigt på sparade medel. Jag har tidigare jobbat som konsult inom högteknologiska projekt som givit stora importinkomster till Sverige men kommit till slutsatsen att alltför mycket av mina ansträngningar avkrävs mig och används på de mest absurda sätt. T.ex. en kamelfarm. I dagsläget kan jag inte tänka mig att återvända och bidraga till detta vansinne.

Utloggad ManoleteSTHLM

 • Palladiummedlem
 • ****
 • Antal inlägg: 435
 • Affärsomdömen: 12
SV: Magdalena Andersson: "Vi har stora problem framför oss"
« Svar #4 skrivet: lördag 13, maj 2017, 14:51:47 »
Helt obegripligt med ytterligare skattehöjningar och samtidigt urvattna lönerna med obegränsad kreditexpansion och ofinansierad statsbudget = dubbelbestraffning av lönearbete. Vi liksom stora delar av västvärldens löntagare har haft 40 år med sänkta löner kontra BNP. En närmast perfekt lutning ner för löner gentemot BNP för amerikanska löntagare i grafen nedan och detsamma gäller oss svenskar - för ett hushåll de senaste 40 åren så rör det sig om mellan 2 till 2.5 miljoner i uteblivna intäkter - och detta har "kompenserats" med "förmånen" att låna billigt och bli beroende av bank och politiker.

Sänkta reallöner men högre belåning = resultatet av 46 år med fritt flytande valutor och en förskjutning av makt till centralbanker. Värdet på produktivt arbete har därmed sänkts till förmån för spekulation och manipulation av valutor. Utsugning av de som producerar mervärde.


Utloggad Silverräven

 • Administratör
 • Rhodiummedlem
 • *
 • Antal inlägg: 3101
 • Affärsomdömen: 37
 • Kontakta mig via PM om du har frågor
  • Ädelmetallforum
SV: Magdalena Andersson: "Vi har stora problem framför oss"
« Svar #5 skrivet: söndag 14, maj 2017, 11:02:11 »
Egentligen är ovanstående inte alls förvånande, SKL gick ut redan för ett år sedan och varnade för kommande underskott samt föreslog höjningen med 2 kr per hundralapp - för att BEHÅLLA befintlig nivå på välfärden. Helt galet, här pratar vi inte om investeringar utan om att lappa igen hålen på en läckande båt...

https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/rapport-kraftiga-skattehojningar-kravs-i-kommunerna?

Utloggad Rackham

 • Silvermedlem
 • ***
 • Antal inlägg: 110
 • Affärsomdömen: 7
SV: Magdalena Andersson: "Vi har stora problem framför oss"
« Svar #6 skrivet: söndag 14, maj 2017, 12:17:15 »

Bloggen Iotakt skriver om detta under rubriken "EN PERFEKT STORM" av Staffan Werme

http://iotakt.se/page/2/

Inloggad hasse_A

 • Palladiummedlem
 • ****
 • Antal inlägg: 356
 • Affärsomdömen: 6
SV: Magdalena Andersson: "Vi har stora problem framför oss"
« Svar #7 skrivet: torsdag 18, maj 2017, 18:54:00 »
Nu har Hyresgästföreningen bett politikerna att införa en bostadsgaranti för unga vuxna under 25 år. Se DI idag. Det skulle inte förvåna mig om politikerna nappar på detta. Mer politisk inblandning kan ju aldrig vara fel enligt dem. Populärt bland väljarna är det säkert också så några röster kan man nog säkra genom att vara positiv till detta.
Jag tycker också att det är förfärligt att unga människor inte kan ta steget ut i vuxenlivet och flytta till en egen bostad men anser att det faktiskt är politiker som orsakat de höga bostadspriserna som ger de höga trösklarna för unga.

Man frågar sig vilka bostäder tänker sig politikerna att dessa unga skall flytta till. Hyresgästföreningen tycker att man skall bygga hyreslägenheter som dessa unga har råd med. Det låter ju fint men då får det bli små lägenheter på vischan eller subventionerade av någon. HGF kallar det stimulans men vi vet ju  vad det betyder. Politikerna säger då naturligtvis att dom skall skaffa pengar till detta. Vad bra tänker man. Har dom så mycket pengar att dom kan stå för kalaset så att vi skattebetalare slipper ?

Om det nu är så att politikerna tycker att dom är duktiga på att garantera saker och ting tycker jag dom först skall visa att så är fallet. Åtminstone tycker jag, att man skall se till att andra garantier fungera som lovats t.ex. vård och förskoleplatsgaranti innan man utställer nya garantier. Hur var det nu med väntetider på cancerbehandling eller plats på förskola så att föräldrar kan försörja sig ?
Båda föräldrarna måste ju numera arbeta för att klara sig ekonomiskt men det är en helt annan diskussion.

Jag läste nyligen en artikel att ekonomi och politiker inte går så bra ihop. D.v.s. politikerna var väldigt dåliga i detta ämne. Väldigt få av dem kunde tolka ett bokslut eller en ekonomiska rapport. Tyvärr kommer jag inte ihåg var denna artikel var skriven.


 

Guld & Silverpriser

Senaste Inlägg

Vad tycker ni om detta? by Ritva
Idag kl. 13:23

Vaska guld i sommar? by RemusTh
Idag kl. 12:35

[Avslutad] Köpes: 2 stycken Heraeus 10 grams guldtackor i nyskick by Birka
lördag 19, maj 2018, 20:36:21

Säljes: Svenskt silver & guld by Micromax
lördag 19, maj 2018, 12:30:05

Ny medlem - fredrikc by Krippa
lördag 19, maj 2018, 09:42:01

(Avslutad) Silvermynt i Air-Tite kapslar i Sthlm by sff123
lördag 19, maj 2018, 09:04:00

Köpes Svensk 5-krona i guld eller Fiji taku 5 ounce silver by SoulCrew
fredag 18, maj 2018, 17:22:11

Riksbanken by august
fredag 18, maj 2018, 08:22:06

[Avslutad] Boliden silvertackor 2 st 1 kg, 1/2 kg, 1/4 kg, 10 st Heraeus säljes by RemusTh
torsdag 17, maj 2018, 23:46:43

COMEX leveranser by Au
torsdag 17, maj 2018, 18:50:01

[Säljes] 1 oz Silver Svan 2018 by Fantom
onsdag 16, maj 2018, 21:47:23

Säljes: Svenska silvermynt under spot by Micromax
onsdag 16, maj 2018, 16:55:48

Pansarlänk 18k / eller tips vart man kan köpa beg by I_am_mine
tisdag 15, maj 2018, 22:20:07

Serier för nybörjare by Ritva
tisdag 15, maj 2018, 00:23:44

Säljes svenska silvermynt by Batongen
söndag 13, maj 2018, 22:40:37