Författare Ämne: Statligt förtryck  (läst 16506 gånger)

Utloggad Åbama

 • Guldmedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 723
 • Affärsomdömen: 0
Statligt förtryck
« skrivet: torsdag 22, december 2011, 00:39:21 »
Delad från denna tråden - diskutera här om orättvisor från "makten", dvs EU, staten, storbanker mm. Vad har du noterat ändrats i samhället som minskar individens frihet? Låt din rättshaveristiska ådra komma till tals!/ AdminJag tycker man ser tendenser till ett antal friheterliga inskränkningar världen över.

Kanske är värt en egen listtråd?

Var ju Österrike som begränsade mängden ädelmetall som fick köpas in vid ett och samma tillfälle av privatpersoner. Förevändningen var (inte oväntat) att man skulle stävja penningtvätt.

Några inhemska exempel,
SEB förbjöd förvarande av kontanter i bankfack. Swedbank hängde på. Från en bankkontakt hette det att detta bland annat var för att friskriva banken från ansvar i händelse av stöld. Något som givetvis är rent skitprat, då värden som förvaras hos exempelvis Handelsbanken enbart är försäkrat för upp till 35´000 kr/bankfack. Jag gissar att reglerna är likvärdiga för andra banker. Resten friskriver sig banken banken från i händelse av stöld i sina allmänna vilkor.

Banker skall numera också enligt lagen bedriva en angiveriverksamhet där de vid insättningar över en viss nivå skall efterforska varifrån insättarens pengar kommer, rapportera större insättningar. Samma dåliga förevändning igen, för att stävja brottslighet. När jag för en tid sedan växlade pengar inför en utlandsresa, fick jag frågan vart jag skulle resa. Då jag svarade och frågade varför hon ställt frågan, fick jag till svar att det var ett krav och lagstiftning. Hade jag sagt att det var min ensak, hade hon inte växlat pengarna.

Som grädde på moset finns långt gångna planer på ett gemensamt övervakningssystem. Redan idag har också amerikanska staten har rätt att ta del av svenskars banktransaktioner genom SWIFT-avtal. Givetvis med samma dåliga förevändning, som vi inte behöver upprepa ännu en gång.

Även för ädelmetall,
Ser vi till ädelmetall har svenska staten vill övervaka medborgarna, givetvis med samma nötta förevändning att minska brottslighet. Säljer en privatperson exempelvis en liten guldtacka till en handlare, skall handlaren rapportera in inköpet till polisen. En fullständigt meningslös och tandlös lagstiftning, om det inte vore för en dold ambition att kunna kartlägga och övervaka medborgarnas innehav. Exempelvis SMS-guld som skryter med 70´000 kunder, har det inte en enda gång lett identfierandet av stöldgods.

Mer av samma,
Först kom den kraftigt kritiserade FRA-lagen. Övervakning och avlyssning utan brottsmisstanke kallades omskrivet passande nog istället för signalspaning och terrorbekämpning. Efter kraftiga protester, lovades det att denna enbart skulle vara för att identifiera terrorbrott och detta under reglerade former. Övervakningen skulle också enbart få utföras av FRA. Det dröjde inte länge innan Sveriges hittills mest inkompetenta justitieminister (vilket inte säger mycket), Beatrice Ask, lovade en uppluckring så att givna löften kunde brytas.

När vägkamerorna kom var de för att öka trafiksäkerheten. I diskussionen om personlig integritet avfärdades farhågorna som nonsens och fantasier. Det samma gällde i diskussionen om integritet vid det svikna löftet med införandet av tullskattekamerorna. Det dröjde inte länge innan man även både i fallet med fartkameror och tullskattekameror hade planer på att genomföra det som tidigare avfärdats som nonsens och fantasier.

Ser vi till åsiktsfrihet är det samma sak där,
Internet har ställt den traditionella mediabranschen på ända. Forum som Flashback har mer besökare än de största dagstidningarna. Nystartade forum som exempelvis detta, växer så det knakar. Människor har genom internet plötsligt fått möjligheten att uttrycka en åsikt utan risk för repressalier, att diskutera med likasinnade. Genom forum och bloggar nås man av åsikter och avslöjanden som normalt inte kommit fram genom traditionella media. Från EU har det därför fullt allvar förts fram förslag att bloggare och forum skall registreras.
 
Sammanfattningsvis,
Det är rätt uppenbart att inskränkningarna och den orwellska samhällsutvecklingen sker gradvis och successivt i små, små steg. Det sorgliga är där att Svensson plikttroget röstar på samma dårskap vart fjärde år, dricker sitt boxvin, SMS-röstar på Idol och applåderar hemma-hos-programmen från vardagsrumssoffan utan att reagera.

Ser jag till den brottslighet som drabbat mig, eller medlemmar i min familj, har den i alla lägen varit direkta konsekvenser av en totalt misslyckad kriminalpolitik. Av ett odugligt rättsväsende och som direkta konsekvenser av politikers beslut. Vilka är det då som borde begränsas och övervakas?
« Senast ändrad: torsdag 22, december 2011, 11:36:55 av Silverräven »Utloggad Betgnage

 • Medlem
 • *
 • Antal inlägg: 26
 • Affärsomdömen: 0
SV: Statligt förtryck
« Svar #1 skrivet: torsdag 22, december 2011, 03:32:48 »
Åbama: Det är sånt här som gör att jag inte kan sova på nätterna. Är det du som kommer ta på dig en guy fawkes mask och styra upp eländet?

Utloggad Åbama

 • Guldmedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 723
 • Affärsomdömen: 0
SV: Statligt förtryck
« Svar #2 skrivet: torsdag 22, december 2011, 08:43:37 »
Åbama: Det är sånt här som gör att jag inte kan sova på nätterna. Är det du som kommer ta på dig en guy fawkes mask och styra upp eländet?

Om jag på allvar trott att jag hade kunnat förändra systemet. Om jag hade trott att jag skulle kunnat få förtroendet att få göra det. Då skulle jag utan tvekan försökt ta på mig rollen. Avstått ett bekvämt liv som en anonym okänd person. Knutit till mig kunniga och intelligenta personer från näringslivet och försökt. Om inte annat för mina barns framtid. Nu tror jag tyvärr inte det. Är också en tävlingsmänniska som gillar att vinna och avskyr att förlora. Ställer därför inte upp i tävlingar där jag inte också har en rimlig chans att vinna. Försöker framförallt till varje pris undvika sådana sådana, där man är en förlorare redan från början. Jag kan inte förändra världen, eller ens Sverige, men jag kan i vart fall förändra min egen framtid. Det är också min skyldighet och ingen annans att försöka göra detta.

En person (han vet vem han är, när han läser det här), sade en gång att jag kunde ha blivit en svensk motsvarighet till Peter Schiff. Började för rätt länge sedan köpa ädelmetall. Sålde mitt ägande i svenska fastigheter. Berättade för omgivningen att jag trodde på en stundande ekonomisk kris och att ädelmetall var investeringen att satsa på. Kommer så mycket väl ihåg kommentarerna från vissa. Jag var galen, en risktagare och inte minst en grundmurad pessimist. Från de som jag fortfarande har kontakt med från tidpunkten, väljer de flesta att numera antingen undvika ämnet eller mena att jag hade en enorm tur.

Vi gör var och en våra livsval. Mina är att inte längre bidra mer än absolut nödvändigt till systemet. Att så länge det är möjligt också kritisera detsamma. Det går också att leva ett liv, utan att vare sig vara olaglig, eller behöva bli mjölkad av politiker i någon större utsträckning. Jag har inte heller några moraliska skyldigheter mot någon annan än mig själv och min egen familj. Jag tänker inte heller ljuga för mig själv. Det är mitt ställningstagande. Om du är en av de insiktsfulla nog att se förbi dumheterna som pågår. Som förstår systemfelet, så förstår du sannolikt också hur du i mesta möjliga mån skall skydda dig mot det.

Men vem vet, jag hade en vacker dag gärna köpt en ö med ett antal likasinnade, utropat republik och förbjudit socialism i grundlagen. I vart fall om man fick drömma sig bort en stund.

Utloggad Baltikinkasso

 • Global Moderator
 • Guldmedlem
 • *
 • Antal inlägg: 850
 • Affärsomdömen: 2
 • Corruptissima re publica plurimae leges.
SV: Statligt förtryck
« Svar #3 skrivet: torsdag 22, december 2011, 10:00:35 »
Åbama: Det är sånt här som gör att jag inte kan sova på nätterna. Är det du som kommer ta på dig en guy fawkes mask och styra upp eländet?


Alla ska ha en Guy Fawkesmask i bakfickan redo att plockas fram. Jag skrev först ett ganska långt inlägg med förslag på hur man kan jävlas med staten, berika sig själv och ha kul under tiden, men väljer att inte posta den texten då den känns lite för "politisk". Fundera själv på om du inte också kan plocka fram din mask då och då och jävlas med staten. Ditt nästa restaurangbesök som exempel, varför inte redan vid beställning vänligen upplysa om att du absolut inte vill ha kvitto och har för avsikt att betala kontant? Inför nästa val, är det inte bättre att valarbetarna pratar i timtal med dig istället för att tillåtas lura lättledda själar? Är det inte bättre att du på ett eller annat sätt ser till att så mycket propagandamaterial som möjligt hamnar i pappersåtervinningen?   

Alla kan och bör inte gör allt - men alla kan göra något.

Utloggad Arkivet

 • Silvermedlem
 • ***
 • Antal inlägg: 200
 • Affärsomdömen: 1
 • Det är fult att spara.
SV: Statligt förtryck
« Svar #4 skrivet: torsdag 22, december 2011, 10:12:37 »
Kanske är värt en egen listtråd?
Mycket intressant skrivet Åbama! Jag tycker absolut att det vore värt att sammanställa i en egen tråd.

Utloggad Åbama

 • Guldmedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 723
 • Affärsomdömen: 0
SV: Statligt förtryck
« Svar #5 skrivet: torsdag 22, december 2011, 11:04:01 »
Åbama: Det är sånt här som gör att jag inte kan sova på nätterna. Är det du som kommer ta på dig en guy fawkes mask och styra upp eländet?


Alla ska ha en Guy Fawkesmask i bakfickan redo att plockas fram. Jag skrev först ett ganska långt inlägg med förslag på hur man kan jävlas med staten, berika sig själv och ha kul under tiden, men väljer att inte posta den texten då den känns lite för "politisk".

Guy Fawkes känns i vart fall för mig, allt mer som en symbol kidnappad av 99-procentrörelsen och därmed till stor del också gnällvänstern, men för all del, snälla, låt oss starta en sådan tråd och jag lovar att fylla på.

Visst, risken är att vi (eller i vart fall vissa av oss) upplevs som bittra rättshaverister. Jag (å min sida) har å andra sidan inget svårt att både stå för mina åsikter och argumentera för dem. För mitt avståndstagande från staten, min förkärlek för individuell frihet och rätten till mitt liv, frukterna av mitt arbete och mitt kapital.

Ädelmetall i sig är ett avståndstagande från ett allt mer sjukt valuta- och ekonomisystem, från vilket vi mer och mer börja skönja problemen från.

Kom igen Baltikinkasso, låt oss leva ut vår rättshaveristiska ådra och inspirera andra. Jag lovar att fylla på i tråden. Det kunde nog bli årets roligaste julläsning. Du börjar :)

Utloggad Baltikinkasso

 • Global Moderator
 • Guldmedlem
 • *
 • Antal inlägg: 850
 • Affärsomdömen: 2
 • Corruptissima re publica plurimae leges.
SV: Statligt förtryck
« Svar #6 skrivet: torsdag 22, december 2011, 12:43:22 »
Som moderator vill jag först påpeka att jag inte vill se direkta uppmaningar till (grova) brott. Detta gäller speciellt mig själv då jag riskerar att bli lite av en representant för forumet och mot annonsörer och liknande ser det kanske inte bra ut om moderatorstaben drar på allför mycket. Det får alltså bli balans på slak lina :)

Man kan t.ex. spela dum, orsaka förseningar och kostnader vid kontakter med myndigheter. Ringa och ställa korkade frågor osv. Ett exempel är ett brev som jag fick tidigare i höstas från norska motsvarigheten till SCB, fantasilöst kallat Statisktisk Sentralbyrå - SSB. En undersökning med avsikt att kartlägga invandrares utbildning för att på så sätt kunna anpassa arbetsmarknadsåtgärder. Vad som fick mig att sura till var att det var obligatoriskt att svara (hänvising till lagparagraf) och dokumenten var försedda med mitt namn - med andra ord ren kartläggning av information som enbart berör mig, min arbetsgivare och de läroanstalter jag påstår mig ha fått utbildning vid.
Efter en eller ett par påminnelser, jag hade hoppas på att få åtminstone en påminnelse via telefon men så skedde tyvärr inte, tog jag en närmare titt på brevet. SSB erbjöd förutom svar med snigelpost även möjlighet att svara via internet, jag fick ett helt eget login - vilket förtroende! Valet föll naturligtvis på att använda den dyrare snigelposten. Närmare studie av dokumenten visade att undersökningen alls inte var så tung att svara på - under förutsättning att smarta val gjordes. Om jag på första frågan: "Har du genomfört motsvarande norsk 10-årig grundskola?" svarade "Nej" hänvisades jag direkt till sista punkten: "Tack för din medverkan!". Enkelt och bra. Dokumentet vek jag fint och förseglade med en limklick, förhoppningsvis tar inte maskinläsningsmaskinen alltför stor skada av detta.
Nästa gång kan SSB erbjuda mig ersättning för den information de vill ha istället för att komma och vifta med paragrafer.
« Senast ändrad: torsdag 22, december 2011, 14:57:06 av Baltikinkasso »

Utloggad Silverräven

 • Administratör
 • Rhodiummedlem
 • *
 • Antal inlägg: 3101
 • Affärsomdömen: 37
 • Kontakta mig via PM om du har frågor
  • Ädelmetallforum
SV: Statligt förtryck
« Svar #7 skrivet: torsdag 22, december 2011, 13:29:51 »
Jag kommer osökt att tänka på det senaste påhittet med lägenhetsregistrering som Skatteverket skickade ut i våras eller om det var förra hösten, minns inte exakt. Svenska staten vill förutom veta ens adress numera även veta exakt VAR i huset alla Sveriges hyresgäster bor! Man skulle därför enligt en beskrivning räkna ut vilket nummer lägenheten får enligt våningsplan och placering i trapphuset.

Jag reagerade på varför de så tvunget måste veta detta, och varför samtliga hyresgäster ska göra detta jobb åt dem. Jag sket därför fullständigt i att besvara brevet, och två påminnelser senare kom ett brev där det stod att de inhämtat informationen från min hyresvärd, något jag ansåg att de borde gjort från första början. Byråkraterna på Skatteverket hade därmed skickat ut tre brev till mig för något de snabbt kunde tagit reda på via min hyresvärd.

Utloggad Baltikinkasso

 • Global Moderator
 • Guldmedlem
 • *
 • Antal inlägg: 850
 • Affärsomdömen: 2
 • Corruptissima re publica plurimae leges.
SV: Statligt förtryck
« Svar #8 skrivet: torsdag 22, december 2011, 13:47:41 »
Ankorna i ankdammen kanske kan inspirera vad gäller kontraekonomi, spola fram till 05:00:

ßNì


Utloggad Åbama

 • Guldmedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 723
 • Affärsomdömen: 0
SV: Statligt förtryck
« Svar #9 skrivet: torsdag 22, december 2011, 14:01:39 »
Vem uppmanar till grova brott?

Sedan är ett förslag givetvis, att ha ett modertorskonto och ytterligare ett du kan känna dig bekväm med att utrycka dina åsikter mer fritt. För all del, det hedrar det dig, att du inte vill skada ett så trevligt forum. Det vill inte jag heller.

Nu till saken, tv-avgift är för oss frihetsälskande människor givetvis en öm tå. Inte för att jag på något sätt har problem med att betala sådant jag också använder, men jag vill välja själv. Sveriges Television marknadsför sig också friskt med fina ord som ”oberoende” och ”opartiskhet”. Vackra ord, men tyvärr utan substans i deras fall. Avhandlandet om politiskt vinklade program, vid vissa tillfällen ren propaganda samt SVT´s tydligt politiskt tillsatta ledning förtjänar dock ett eget kapitel.

Köp aldrig en tv och avslöja i butiken vad du heter. Vanligen får man frågan ”så behöver vi ditt namn för garantin”. Detta är alltid undantagslöst sättet de frågar på, för att få dina personuppgifter som skickas vidare till Radiotjänst i Kiruna. En gång svarade jag Sture Bergwall (f.d. Thomas Quick) med efterföljande svar att adressen var till Säters mentalsjukhus. Kassörskan slutade skriva med en plötsligt uppkommen besvärad min, när jag kom till att jag uppgav adressen. Hon frågade sedan om jag skojade med henne. Något jag glatt förklarade att jag gjort och inte bara med henne, utan också Radiotjänst, som jag verkligen tyckte skulle besöka mentalsjukhuset. Jag gick den dagen därifrån med både tv, garantikvitto på densamma utan att behövt uppge någon adress. Vid ett annat tillfälle viskade jag nervöst tittande runtomkring mig till kassörskan ”jag är ett hemligt vittne, jag har hemlig identitet”. Hon svarade viskande tillbaka, "då skriver jag Sven Svensson på kvittot, garantin gäller i alla fall".

Annars är Radiotjänst personal ganska underhållande när de kommer på besök. Ofta försöker de se bryska och myndiga ut. Ringer de på och vill du ta diskussionen (vilken kan vara ganska underhållande), så glöm inte att spela in samtalet på en mobiltelefon eller motsvarande. Det händer också att de ringer. Det gjorde de i alla fall tills jag skaffade hemligt nummer av andra orsaker. Eftersom jag har nummerpresentatör brukade jag svara med att sjunga för dem ”Tack för att du INTE betalar diiiin teeeveee avgift” [melodin från deras reklam]. De samtalen brukade ta slut ganska fort.

Eftersom de är ett bolag med ett statligt uppdrag, gör de lite som de själva vill. En gång efter ett besök av deras personal, då jag inte ens varit hemma fick jag ett brev där de tackade för att jag anmält tv-innehav. Något som snabbt avhjälptes med en gratisannons på en defekt svartvit tv som bortskänktes, samt ett efterföljande samtal till deras kundtjänst. Där fick jag förklaringen att jag minsann var tvungen att kunna på ett rimligt sätt bevisa att jag inte längre hade tv. Något jag givetvis kunde göra genom att varit förutseende att sätta in en meningslös gratisannons som jag kunde peka på. Eftersom jag förklarat att jag fortfarande upplevde trauman från barnprogrammet Vilse i pannkakan, tänkte jag inte heller skaffa någon ny tv.

Fyll nu för all del på med mer roliga historier.

Nästa avsnitt, Skatteverket.  :P
« Senast ändrad: torsdag 22, december 2011, 14:27:16 av Åbama »

Utloggad mfm

 • Palladiummedlem
 • ****
 • Antal inlägg: 330
 • Affärsomdömen: 4
SV: Statligt förtryck
« Svar #10 skrivet: torsdag 22, december 2011, 15:17:34 »
De enda som förlorar på att ni bränner skattepengar i onödan är andra skattebetalare.

Att bränna mycket pengar är snarast en fördel för en statlig verksamhet, då får de mer eller lika mycket pengar i nästa budget. Att spara pengar vill man inte, då får man mindre pengar i nästa budget.

Utloggad alang

 • Palladiummedlem
 • ****
 • Antal inlägg: 430
 • Affärsomdömen: 0
SV: Statligt förtryck
« Svar #11 skrivet: torsdag 22, december 2011, 15:37:21 »


Alla ska ha en Guy Fawkesmask i bakfickan redo att plockas fram. Jag skrev först ett ganska långt inlägg med förslag på hur man kan jävlas med staten, berika sig själv och ha kul under tiden, men väljer att inte posta den texten då den känns lite för "politisk". Fundera själv på om du inte också kan plocka fram din mask då och då och jävlas med staten. Ditt nästa restaurangbesök som exempel, varför inte redan vid beställning vänligen upplysa om att du absolut inte vill ha kvitto och har för avsikt att betala kontant? Inför nästa val, är det inte bättre att valarbetarna pratar i timtal med dig istället för att tillåtas lura lättledda själar? Är det inte bättre att du på ett eller annat sätt ser till att så mycket propagandamaterial som möjligt hamnar i pappersåtervinningen?   

Alla kan och bör inte gör allt - men alla kan göra något.

Gillar verkligen det här inlägget! Från och med nu kommer jag aldrig att handla med andra medel än kontanter på restaurang eller någonstans!  >:( Om inte annat kan det kännas bra att även inte bidra ytterligare till den extrema kreditexpansionen, uppmanar även alla andra till detsamma! Endast kontanter 8)
« Senast ändrad: torsdag 22, december 2011, 15:49:07 av alang »

Utloggad SoulCrew

 • Guldmedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 792
 • Affärsomdömen: 30
SV: Statligt förtryck
« Svar #12 skrivet: torsdag 22, december 2011, 15:48:55 »
Jag har en bekant som en gång i tiden hade en Cheva-van registrerad på sin firma. En del av er kanske minns hur de såg ut, de var rätt vanliga på 90-talet. Samtidigt fanns det en för lekmannen närmast identisk van från Dodge. Han gjorde helt sonika så att han åkte till sn skrot och köpte loss dodgemärken från en skrotad bil som han monterade på sin Cheva-van. När han fick böter stog det alltid Dodge eftersom lapplisorna helt enkelt tittade på märket, sedan var det bara att ringa och påpeka att det måste vara nåt fel, jag har ju en Cheva? Oftast slopades böterna med en gång.
En annan klassisk variant om man fått p-böter var att INTE använda inbetalningskortet man får, ta en vanlig kupong, betala rätt summa men i meddelandet skriver man typ "Grattis på 50-årsdagen Ove". Pengarna skickas tillbaka eftersom det är en uppenbar felbetalning. Men när påminnelsen kommer har du kvitto på att du betalat.

Utloggad Baltikinkasso

 • Global Moderator
 • Guldmedlem
 • *
 • Antal inlägg: 850
 • Affärsomdömen: 2
 • Corruptissima re publica plurimae leges.
SV: Statligt förtryck
« Svar #13 skrivet: torsdag 22, december 2011, 17:58:27 »
De enda som förlorar på att ni bränner skattepengar i onödan är andra skattebetalare.

Att bränna mycket pengar är snarast en fördel för en statlig verksamhet, då får de mer eller lika mycket pengar i nästa budget. Att spara pengar vill man inte, då får man mindre pengar i nästa budget.

Det är lite det som är tanken bakom det hela, vad som eftersträvas är en snöbollseffekt där skattetrycket ökar på den den ännu sovande massan, fler säger "Nu får det vara nog!", skattetrycket ökar ännu mer på de som fortfarande betalar osv. Om dessutom myndigheters budgetar tillåts svälla kommer det bara påskynda processen.

Utloggad Betgnage

 • Medlem
 • *
 • Antal inlägg: 26
 • Affärsomdömen: 0
SV: Statligt förtryck
« Svar #14 skrivet: torsdag 22, december 2011, 20:12:52 »
Själv handlar jag enbart med kontanter och den egna verksamheten tar endast emot kontant betalning.
Jag fundera på att börja ta betalt i guldmynt och på såvis endast behöva deklarera inkomst för huvudvärdet.
Men jag behöver en lite okänsligare revisor för att få det att funka :)


 

Guld & Silverpriser

Senaste Inlägg

Bidén by Thornado
Idag kl. 01:48

Corona, inte ölen by hasse_A
Igår kl. 19:43

Idag köpte jag by Birka
Igår kl. 18:22

Guldtackor by Morgan
Igår kl. 18:20

Banken blir otillgänglig. by hasse_A
Igår kl. 16:47

[AVSLUTAD] 1 dukat säljes *uppdaterad* by Gripen
Igår kl. 13:46

Bad jokes. by Stacker
Igår kl. 03:02

Oseriösa säljare på Tradera. by Tyr
måndag 25, januari 2021, 14:21:45

Ny medlem by Knivmakaren
måndag 25, januari 2021, 14:20:14

3 guldmynt by krille1337
måndag 25, januari 2021, 09:52:48

Avslutad - 1oz guldmynt säljes by kashe
söndag 24, januari 2021, 20:13:10

USA - hur har dom det by Sarek
söndag 24, januari 2021, 19:07:07

1oz Philharmoniker 2011 *sänkt pris* by Morgan
lördag 23, januari 2021, 20:54:30

1kg silvertacka by Tsilver
lördag 23, januari 2021, 16:22:14

Säljes: silver! by Micromax
lördag 23, januari 2021, 10:43:02