Författare Ämne: Sverige - Hur mår vi ekonomiskt?  (läst 325205 gånger)

Inloggad Au

 • Kopparmedlem
 • **
 • Antal inlägg: 91
 • Affärsomdömen: 0
SV: Sverige - Hur mår vi ekonomiskt?
« Svar #555 skrivet: lördag 21, december 2019, 13:54:54 »
Blir så jäkla förbannad så fort man hör "Sverige, ett av världens rikaste länder". Detta hör man titt som tätt från människor som knappt varit utanför Europa!

Utloggad Unmanipulatable

 • Guldmedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 814
 • Affärsomdömen: 4
SV: Sverige - Hur mår vi ekonomiskt?
« Svar #556 skrivet: söndag 22, december 2019, 17:30:04 »
Blir så jäkla förbannad så fort man hör "Sverige, ett av världens rikaste länder". Detta hör man titt som tätt från människor som knappt varit utanför Europa!
Kan inte annat än att hålla med. Och inga nogozoner har vi heller men däremot en massa socioekonomiska faktorer som är roten till allt ont är andra sagor som gärna körs i repris efter repris. Är du fattig så måste du skaffa dig en luvtröja Adidasbyxor BMW och en pistol eller machete och råna folk. Du har ju ingen lokal samt att "samhället har sviktit dig".


De enda länderna med sämre hushållsvälstånd än Sverige inom EU är de forna öststaterna, samt medelhavsländerna och Irland
Ja inte är det något framgångsrecept som varit vägledande för hur det forna Sverige har utvecklats. De flesta har fattat att vi inte längre är "bäst" men vi tror fortfarande att vi är bland de "bästa".  Sverige lever på gamla meriter.  Och de som kritiserar systemet sägs vara opatriotiska. Anklagelserna kommer från samma personer som avskyr patriotism.

En sak som kanske glöms ibland är att i medelhavsländerna så har man större möjligheter till självhushållning, odling mm. Det är nog ett slags välstånd som nog inte ingår i ekvationen.

Det innebär i så fall att Sverige hamnar längre ned.

Skulle kanske  kunna fungera i Sverige också med självhushållning om man har 30 kubik ved att leka med iofs :) Här behöver man nog har ungefär sådana volymer eldvapen om man ska överleva numera.

Utloggad Unmanipulatable

 • Guldmedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 814
 • Affärsomdömen: 4
SV: Sverige - Hur mår vi ekonomiskt?
« Svar #557 skrivet: söndag 22, december 2019, 18:18:23 »
Hur Sverige mår ekonomiskt beror bland annat på hur skattemedel används. Jag bara måste skicka er denna länk då det ansluter så fint till tidigare inlägg.

Här är ett exempel på hur man har gjort en Afghansk toppolitiker glad genom bidraget han stulit från sin döda mor. Det var svenska  skattepengar i arbete. Inte bara Iraks försvarsminister som vi spridit glädje till alltså vilket avhandlats i ett tidigare inlägg. 

Stenrik afghan som bor i Afghanistan är skriven i Göteborg och lever på bidrag som han stulit från sin döda morsa, pengar som den döda modern fått från svenska skattebetalare. Han bodde i Sverige men tyckte Afghanistan var ett skönare land att bo i och flyttade hem. Det finns ju många som menar på att Afghanistan är jättefarligt och att Sverige måste betala afghaners uppehälle för miljarder seketas i  många decennier ?

Undrar vad politikern gjorde med kroppen, den döda moderns kropp? För dessa hjältar finns inga problem som är för stora för att lösa. Att typ stycka och gömma undan sin döda mor när det kan leda till bidrag är väl alltid ett välkommet tillskott till kassan?

https://www.friatider.se/razaq-58-vann-afghanska-valet-g-r-samtidigt-p-bidrag-som-razag-63-i-g-teborg
Razaq, 58, vann afghanska valet – går samtidigt på bidrag som "Razag, 63" i Göteborg
Fria Tider avslöjar:

    Ännu en utländsk toppolitiker är skriven i Sverige
    Lurar skattebetalarna med falsk ålder och identitet
    Möt Abdul Razag Ahmadzai, 63, som går på bidrag i Göteborg – och är med och bildar regering i Afghanistan

Publicerad 22 december 2019 kl 15.24

Inrikes. Efter dagens valresultat i Afghanistan väntas politikern Razaq Ahmadzai, 58, få en tung post i president Ashraf Ghanis nya administration. Men samtidigt är Ahmadzai, som i själva verket bor i en av de dyraste lyxvillorna i Kabul, skriven i Sverige där han lever på bidrag och tillskansar sig pensions­utbetalningar avsedda för hans sedan länge avlidna mor, kan Fria Tider avslöja idag.
Gilla artikeln på Facebook

© FB

FRAMGÅNGSSAGA: Razaq Ahmadzai har framgångsrikt lyckats lansera sig som en affärsman med goda resultat i Sverige bakom sig. Inkomsterna från Sverige utgörs dock av bidrag och olika bedrägerier, visar Fria Tiders granskning.

© FB

DÖDSBUD: Att modern varit avliden sedan länge framgår av ett inlägg på Facebook där Razaq Ahmadzais kusin informerar sina släktingar om dödsfallet den 13 januari 2017.

© Privat

SÖRJER: Den 1 februari 2017 höll den avlidna kvinnans släkt en minnesceremoni i Göteborg. Inringad på bilden är Razaq Ahmadzai. Kusinen som skrev Facebook-inlägget ovan står två steg till höger om Ahmadzai.

Höstens utdragna presidentval i Afghanistan går mot sitt slut. Efter ytterligare en rösträkning är regeringschefen Abdullah Abdullah i praktiken besegrad och hans motståndare, den sittande presidenten Ashraf Ghani, väntas inom kort tillkännage sin nya regering.

Valet är inte bara en framgång för president Ghani själv, utan också för koalitionspartiet Grön trend (Basej-e Milli) som i praktiken blir vågmästare och är favorittippade att få ministerposter i den nya regeringen.

Grön trend leds av radarparet Amrullah Saleh och Razaq Ahmadzai. Saleh är partiledare och var fram till i januari i år landets inrikesminister, men väntas nu bli vicepresident. Razaq Ahmadzai är kampanjchef och mer av en nykomling som genom valresultatet i praktiken snabbt har blivit en av Afghanistans mäktigaste män. Partiet lanserar honom som en internationell affärsman som efter stora framgångar i Sverige nu har valt att flytta hem till Afghanistan av patriotiska skäl.

– Efter att ha spenderat en stor del av mitt liv i Sverige blev min längtan efter Afghanistan och dess klimat för stor, säger Razaq Ahmadzai i en kampanjvideo för partiet, som är inspelad i trädgården till hans lyxvilla i Shahr-e Naw, ett av Kabuls mest exklusiva områden.

I videon berättar han att han började som ansvarig för Kabuls valdistrikt för den politiska alliansen Samhällsbärarna (Dawlat-saz) som stöder presidenten.

– Jag blev övertygad om att jag skulle hjälpa till med full kraft och med alla mina resurser, så att Samhällsbärarna blir vinnare i valet, säger han.

Pengar från Sverige
Men politikern berättar inte hela sanningen om sin flytt till Afghanistan, visar Fria Tiders granskning. Parallellt med lyxlivet i Kabul är den afghanske samhällsbäraren nämligen fortfarande skriven i Sverige, i en mindre glamourös hyreslänga i Göteborg. Samtidigt sköter han ekonomin åt sin mor, vars bankkonto han disponerar.

Problemet är bara att modern, som får pension från Sverige, dog i januari 2017. Det framgår av ett Facebook-inlägg som Razaq Ahmadzais kusin, en 62-årig afghansk man bosatt i Nederländerna, skrev för att tillkännage dödsbudet den 13 januari 2017. På bilder från en minnesceremoni i Göteborg syns både Ahmadzai och kusinen delta när sörjande släktingar och klanmedlemmar hedrar den avlidna kvinnans minne. Bilderna är från den 1 februari 2017.

En månad senare, den 28 februari 2017, registreras kvinnan plötsligt som utvandrad i Skatteverkets register. Dödsfallet registreras dock aldrig. Hon är fortfarande vid liv och vistas numera i Afghanistan, enligt de felaktiga uppgifterna i folkbokföringsregistret som Fria Tider begärde ut på fredagen.

Falsk identitet
I sin kampanjvideo för Samhällsbärarna avslöjar Ahmadzai även att han är född i mars 1961, och inte i juni 1956 som det felaktigt står i hans svenska ID-handlingar. Vidare heter han i själva verket Razaq, som betyder försörjare på arabiska, och inte Razag som han har uppgett för svenska myndigheter.

Något år före moderns död började Razaq Ahmadzais politiska ambitioner i Afghanistan att ta fart på allvar. Han sålde vid denna tid sitt hus på Arbogagatan i Göteborg och flyttade permanent till Kabul. Tillsammans med sin fru skrev han sig istället på den köpta folkbokförings­adress på Hisingen som han fortfarande bor på enligt Skatteverkets register. Samtidigt började han använda sin svenska identitet för att ta banklån och dra på sig stora skulder. Enligt Kronofogdens register är han idag skyldig bland andra svenska staten och banken SEB hundratusentals kronor, merparten till Skatteverket.

Hos polisen i Göteborg, som tidigt fick in en anmälan om pensionsfusket, inleds snabbt en förundersökning om bidragsbrott och folkbok­förings­brott, erfar Fria Tider. Polisens utredningsjour i Göteborg informerar samtidigt flera myndigheter om misstankarna genom en upplysning som innehåller både Ahmadzais och den avlidna kvinnans svenska personnummer. Av upplysningen framgår att Razaq Ahmadzai disponerar kvinnans bankkonto, att han troligen är släkting till henne och att inget tyder på att hon fortfarande är i livet. Men trots det fortsätter pensionspengarna att betalas ut.

"Imorgon är jag chef"
Fria Tider begärde på måndagen via Skatteverkets presstjänst att få ta del av den utredning som myndigheten har genomfört beträffande modern och hennes utvandring till Afghanistan. Sent på fredagen meddelade Skatteverket att handlingen fortfarande inte var klar att lämnas ut.

När Fria Tider på fredagen ringer till Amrullah Salehs partikansli går det inledningsvis enkelt att kommunicera, men när vi berättar att vi är en svensk tidning som vill prata med Razaq Ahmadzai om hans framgångar i valet uppger sig personen på andra sidan linjen plötsligt inte höra något.

– Det är möjligt att du hör mig perfekt men jag hör ingenting av vad du säger, hävdar personen och avslutar samtalet.

Själv är emellertid Razaq Ahmadzai övertygad om att framtiden ser ljus ut. I ett häftigt omdebatterat Facebook-inlägg från den 17 september utmanar Ahmadzai regeringschefen Abdullah Abdullah på direktsänd tv-duell, efter att president Ghani har vägrat debattera med Abdulllah.

En användare påpekar snabbt att det vore orimligt eftersom Ahmadzai helt saknar offentliga uppdrag, medan Abdullah är regeringschef och borde få debattera mot presidenten. Men det håller inte Razaq Ahmadzai med om.

"Ja, Abdullah var tidigare vaktmästare och idag är han regeringschef. Jag är idag chef för valkampanjen och imorgon är jag Abdullahs chef", skriver Ahmadzai i ett svar.

Inloggad glimbert

 • Palladiummedlem
 • ****
 • Antal inlägg: 321
 • Affärsomdömen: 19
SV: Sverige - Hur mår vi ekonomiskt?
« Svar #558 skrivet: lördag 11, januari 2020, 23:28:04 »
Svenska kronan listades som en av 2019 års sämsta placeringar av Financial Times. Det är lite lustigt att det som är själva definitionen av värde i medvetandet ute i stugorna är det som visar sig bevara värdet sämst i praktiken.
https://omniekonomi.se/kronan-en-av-investerarnas-varsta-floppar-under-2019/a/0nJbPB

 • Gäst
SV: Sverige - Hur mår vi ekonomiskt?
« Svar #559 skrivet: torsdag 23, januari 2020, 13:47:12 »
Våren 2015 stod Stefan Löven i riksdagen och lovade att Sverige skulle ha EU:s lägsta arbetslöshet 2020.
Mattias Karlsson (SD) lovade Stefan Löven att äta upp anförandet om regeringen lyckades nå jobbmålet.
https://youtu.be/tWyPnsXnq3g

 • Gäst
SV: Sverige - Hur mår vi ekonomiskt?
« Svar #560 skrivet: fredag 24, januari 2020, 14:09:20 »
Handelsbanken: "Sverige är det enda land i EU där arbetslösheten tydligt har ökat det senaste året" säger Christina Nyman, chefsekonom.
https://vp292.alertir.com/afw/files/press/handelsbanken/202001214349-1.pdf

Inloggad Carambola

 • Silvermedlem
 • ***
 • Antal inlägg: 144
 • Affärsomdömen: 26
SV: Sverige - Hur mår vi ekonomiskt?
« Svar #561 skrivet: fredag 24, januari 2020, 14:57:28 »
Handelsbanken: "Sverige är det enda land i EU där arbetslösheten tydligt har ökat det senaste året" säger Christina Nyman, chefsekonom.
https://vp292.alertir.com/afw/files/press/handelsbanken/202001214349-1.pdf

Det måste bero på att vi är så högt utvecklade att vi ägnar oss mindre och mindre åt såna ociviliserade saker som att knega. Ett positivt besked! Något att fira.  ::)

Utloggad Krugerangel

 • Platinamedlem
 • *
 • Antal inlägg: 1156
 • Affärsomdömen: 63
SV: Sverige - Hur mår vi ekonomiskt?
« Svar #562 skrivet: lördag 25, januari 2020, 10:14:02 »
Tuffare klimat här uppe....
Jag frågar mig när SVT ska byta ut väder-rapport till klimat-rapport.
Arb.löshet måste bero på klimat-förändringar.
« Senast ändrad: lördag 25, januari 2020, 10:16:22 av Krugerangel »

Rödlöga

 • Gäst
SV: Sverige - Hur mår vi ekonomiskt?
« Svar #563 skrivet: lördag 25, januari 2020, 10:37:59 »
En sak kan du i alla fall va 100% säker på, och det är att Socialdemokratisk politik beror det inte på.  :D
I alla fall om du frågar Stefan Löven.

Utloggad hedonism

 • Medlem
 • *
 • Antal inlägg: 23
 • Affärsomdömen: 0
SV: Sverige - Hur mår vi ekonomiskt?
« Svar #564 skrivet: lördag 25, januari 2020, 14:32:56 »
Handelsbanken: "Sverige är det enda land i EU där arbetslösheten tydligt har ökat det senaste året" säger Christina Nyman, chefsekonom.
https://vp292.alertir.com/afw/files/press/handelsbanken/202001214349-1.pdf

Jag förstår inte.

Finns det inga jobb eller behov längre för en miljon super kompetenser (som bland annan består av dataingenjörer från Uzbekistan, rymdforskare från Eritrea och Somalien, och andra experter inom state-of-the-art teknologin, plus de där tusentals hjärnkirurger och andra toppläkare från öknen) som Sverige har släppt in?
« Senast ändrad: lördag 25, januari 2020, 17:03:19 av hedonism »

 • Gäst
SV: Sverige - Hur mår vi ekonomiskt?
« Svar #565 skrivet: söndag 26, januari 2020, 11:22:34 »
Studio Axess intervjuar Paulina Nouding (2019-11-29) angående brottsutvecklingen i Sverige.
Hon berättar om näringsidkare i Jordbro, i Stockholms Län, som tvingas betala "skatt" till de kriminella gängen.
Polisens klarar inte av att lösa probelmen med gängen, och ger istället näringsidkarna rådet att flytta från Jordbro.
Måste bli extremt svårt att få en rörelse att "gå runt" om man först ska betala skatt till staten, och sedan betala "skatt" till de kriminella gängen ?
https://youtu.be/dSkjFQrCpSM

Hur kommer Sverige se ut ekonomiskt i framtiden om detta tillåts fortgå ?
« Senast ändrad: söndag 26, januari 2020, 11:25:52 av Rödlöga »

guldgrisen

 • Gäst
SV: Sverige - Hur mår vi ekonomiskt?
« Svar #566 skrivet: söndag 26, januari 2020, 11:53:53 »
Polisens klarar inte av att lösa probelmen med gängen ...

Så länge svenskarna har en illusion om att staten kommer att fixa allt, och de inte behöver göra någonting själva, kommer gängen ha en enkel tid att ta över. Det är dags att Kling och Klang sparkas ut från polisen och de börjar tänka och agera som om de skulle upprätthålla lagen.

Utloggad Unmanipulatable

 • Guldmedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 814
 • Affärsomdömen: 4
SV: Sverige - Hur mår vi ekonomiskt?
« Svar #567 skrivet: söndag 26, januari 2020, 18:52:26 »
Polisens klarar inte av att lösa probelmen med gängen ...

Så länge svenskarna har en illusion om att staten kommer att fixa allt, och de inte behöver göra någonting själva, kommer gängen ha en enkel tid att ta över. Det är dags att Kling och Klang sparkas ut från polisen och de börjar tänka och agera som om de skulle upprätthålla lagen.

Ingen fara! Nu kommer plastpåsarna beskattas med tre kronor och skulder ska skrivas av. Så nu kommer det finnas massor av resurser till ungdomsgårdar och annat för att ta hand om alla som det är synd om .Dvs brottslingarna. Sverigebilden är ljus. Andra synpunkter är bara hat.


Tillbaka till verkligheten... skuldavskrivningen är en het potatis just nu.


Nu ska skulder skrivas av i stor skala så att de som inte har skött sig ska kunna fortsätta agera ansvarslöst och sätta oss andra i skiten. Med det sagt så vill jag påpeka att några av de som nu är "livstids skuldsatta /livstidsgäldenärer" har hamnat där de är utan egen förskyllan. Sverige ska fortsätta byggas på skuldsättningen ett litet tag till. Vem som helst kan komma i fråga för skuldsanering en gång i livet om man uppfyller vissa villkor. Även företagsskulder kan saneras verkar det som? Om detta är allmänt känt; hur påverkar det risktagandet? Man kanske skulle bli målvakt? :) 2019 var ett rekordår när det gäller ansökningar om skuldsanering.

Det råder troligen konsencus här på forumet att det ekonomiska systemet som just nu gäller bygger på att vi hela tiden skuldsätter oss. Eftersom det är meningen att vi ska bli skuldslavar så kan man inte hata på alla som hamnat snett. En människa är en konsument, en god människa är en konsument som konsumerar med lånade medel. Produktionen anses vara mindre relevant än konsumtionen i sammanhanget.
 När det går dåligt och efterfrågan sjunker allmänt så gäller för planekonomerna att "stimulera" till mera lån/lägre räntor. Större skuldsättning är 5-56 universalolja som smörjer och driver systemet sägs det. Eller är det heroin ? 


Den moderna träldomen består i att vara bärare av skuld. Att ta på sig mera skulder/herion är också meningen med livet och såklart starkt beroendeframkallande. Att vara en fri man som lever i samklang med sin omgivning människor och natur och leva av det som naturen ger...i frid och  utan väpnade konflikter är en mardröm för procentarna. I en sådan värld så får de inte plocka procent på allt mänskligt arbete och liv. 

Nu kom jag tänka på vad lögnpressen Expressen skrev om vedeldning och den fina boken skriven av Lars Mytting. Expressen har intervjuat en "god" människa som "problematiserar" vedeldningen. Letar upp texten, citeras här

"Jonas Engman, etnolog på Nordiska museet, anser att det "inte är oproblematiskt att det skapas bastioner som står i strid med ideal om jämställdhet och integration".

- Det handlar om ett slags nostalgi över ett svunnet bondesamhälle och det svenska folkhemmet. Vi hyllar föreställningen om ursprungssamhällen som självförsörjande, säger Jonas Engman.

- Grillning, snickra på hus och vedhuggning är manliga scener. De ger oss en känsla av att ha kontroll över den egna tillvaron. Det är områden som stärks och dit kvinnor inte har tillträde.

- Frågan är vem som kan identifiera sig med symbolerna. Det här är nordisk ved, det är grejen. Vi tror att vi vill släppa in alla och bli jämställda, men jag är övertygad om att det finns djupa konservativa värderingar som vi inte vill se, säger han."

Så nu vet ni..  ni som finner ett nöje i att klara er själva och vara självförsörjande tex snickra eller värma bostaden med ved så gäller följande. Ni föraktar kvinnor och ni är främlingsfientliga. Samhällets fiende nummer ett hahha.   Nordiska muséet är stiftelseägt men de får säkert en massa skattepengar för att finansiera sådana "stjärngossar" som Jonas Engman.


Det viktiga för planekonomerna härskarna och oligarkerna är inte att den som orsakat eller njutit av det som varit upphov till skulden skall betala skulden. Det viktiga är att NÅGON betalar och slavar. När vi blir mätta på skulder , när vi är panka och kreditvärdigheten är borta med vinden då kan vi inte ta på oss mera skulder.

Vad blir då nästa naturliga steg? Jo självklart att de som skött sig och inte satt sig i överskuldsättning, dvs de som fortfarande kan trampa ned sig djupare i kvicksanden av skuld ska trampa ned sig så att även de kan bli goda människor och skuldslavar.


Vilka tror ni får betala när "alla" får skuldsanering? Det bli ju bland annat du som läser det här som får betala. När man har skuldsanering så kan man skita i allt. Då behöver man inte betala någonting av skulden som automatiskt försvinner. Jobbar o sliter man under skuldsaneringen så får man bara betala/betala mer. Som nämnts tidigare så har många av de som hamnat i bakvattnet gjort det p.g.a. systemet så för dem så är det en bra sak med skuldsanering. Våra härskare som lagt grunden till alla orättvisor betraktar förfallet på betryggande avstånd. De behöver inte betala något.

Imorgon lanseras en ny e-tjänst. Ropen skalla - skuldsanering åt alla
https://kronofogden.se/81483.html


 
guldgrisen

 • Gäst
SV: Sverige - Hur mår vi ekonomiskt?
« Svar #568 skrivet: söndag 26, januari 2020, 19:24:13 »
Imorgon lanseras en ny e-tjänst. Ropen skalla - skuldsanering åt alla
https://kronofogden.se/81483.html

Citera
Den ersätter den gamla e-tjänsten. (https://kronofogden.se/81483.html)
Ingenting nytt under solen.

Utloggad Unmanipulatable

 • Guldmedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 814
 • Affärsomdömen: 4
SV: Sverige - Hur mår vi ekonomiskt?
« Svar #569 skrivet: söndag 26, januari 2020, 20:48:20 »
Jodå! ;) Tack för länken till den gamla tjänsten men det var inte min poäng att allt hänger på e-tjänsten eller att det inte funnits någon e-tjänst...Det framgår ju även att det redan fanns en e-tjänst i länken som jag skickade. Det som är "nytt under solen" och som var mest relevant är att det var rekord 2019 när det gäller ansökningar och att detta är en del i hur planekonomerna skall få oss att fortsätta låna enligt min tes. Det är numera enligt praxis lättare att få det beviljat än tidigare också vad jag förstår.


Imorgon lanseras en ny e-tjänst. Ropen skalla - skuldsanering åt alla
https://kronofogden.se/81483.html

Citera
Den ersätter den gamla e-tjänsten. (https://kronofogden.se/81483.html)
Ingenting nytt under solen.


 

Guld & Silverpriser

Senaste Inlägg

Oseriösa säljare på Tradera. by Tyr
Igår kl. 21:48

Sverige - Hur mår vi ekonomiskt? by cyber
Igår kl. 16:53

JP Morgan by JohanB
tisdag 29, september 2020, 23:51:29

50 Francs - 1974 - 1979 Frankrike silvermynt by Andy
tisdag 29, september 2020, 18:31:42

Byte av 1 kg silvertackor till silvermynt by I_am_mine
tisdag 29, september 2020, 09:22:50

Klaba säger hej! by I_am_mine
tisdag 29, september 2020, 09:17:41

**AVSLUTAD** Köpes: Sovereigns (guld) 3 st by Klaba
måndag 28, september 2020, 15:45:13

Hjälp, Har jag blivit blåst? by Boko
måndag 28, september 2020, 11:45:50

Säljes: Resterande guld till spotpris. Silverbullion för spot +moms by Arte_2
måndag 28, september 2020, 10:21:22

Canadian Maple Leaf silver mynt by hasse_A
söndag 27, september 2020, 10:39:59

Säljes 4 tuber philharmoniker silver by sff123
söndag 27, september 2020, 10:25:30

Silver Bullion & Tackor säljes! EDIT: Nya lägre priser by sff123
söndag 27, september 2020, 10:15:29

Lunar 2 komplett set ag 12 st mus- gris ingen privy by dmannen74
söndag 27, september 2020, 10:07:18

Säljes: silver! by Micromax
lördag 26, september 2020, 08:37:33

Köper några tuber silver bullion mynt 1oz. by Guldsilver74
fredag 25, september 2020, 12:06:50