Författare Ämne: Den sista tiden, närmar vi oss?  (läst 10383 gånger)

Utloggad Åbama

 • Guldmedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 723
 • Affärsomdömen: 0
Den sista tiden, närmar vi oss?
« skrivet: söndag 11, november 2012, 08:50:49 »
Bröd och skådespel (panem et circenses) är ett uttryck med ursprung från romarriket, då dåtidens ledare erbjöd romarna gladiatorspel och annan underhållning i kombination med lite mat. Detta för att romarna skulle hålla sig lugna, nöjda och inte protestera. En annan faktor för att minska risken för missnöjesyttringar mot dåtidens ledare var risken för obekväma individer att bli kastade till lejonen. Därmed själva bli en del av underhållningen och samtidigt tystas effektivt och permanent.

Lång tid kan tyckas ha förflutit sedan romartiden, men i praktiken kvarstår många saker än idag. När jag går en kvällspromenad ser jag tv-apparaterna stå på i de nedsläckta vardagsrummen. Jag reflekterar då över att gladiatorspelen och därmed begreppet ”bröd och skådespel” flyttat in i vardagsrummen.

Slår jag själv på TV´n förvånas jag hur mycket lättflytande sörja som serveras. Jag brukar orka med en kort stund. Försäkringskassan som precis lagt tio miljoner på en annonskampanj som uppmanar människor att söka mer bidrag. Debattprogram där enbart vanligen vissa inbjudna åsikter får komma till tals och debattera. Förnedringsprogram som Robinsson lett av den motbjudande gamla gangstern Paulo Roberto. Spannet sträcker sig till programmet Nybyggarna med missbrukare vilka valt att förstöra sina liv på droger och brott. Där dessa uppenbart destruktiva individer genom programmet på nytt skall få en chans (vilken i ordningen framgår inte) och få ett nytt hem byggt kostnadsfritt. Ett projekt där möbler och byggmaterial är s.k. product-placement ner till minsta vattenkran och designkudde.

Slår jag på nyheterna får jag höra ungefär samma sak. Där är det istället reportage om hur eländigt det är i omvärden. Där svenska politiker antingen berättar om vilka förträffliga insatser de gör, eller skulle göra, bara fick makten från motståndarlägret. Själv ser jag ingen större praktisk skillnad mellan partierna längre. Senaste påtagliga kväljningen vid en nyhetssändning kom för inte så länge sedan. Detta när hela Sveriges favoritdamfrisörska och justitieminister Beatrice Ask, stolt berättade att man nu skulle komma till rätta med grovt yrkeskriminella ungdomar. Detta genom informationsutbyte mellan olika myndigheter. Att detta var möjligt då de unga yrkeskriminella fick skriva på ett kontrakt som medgav myndigheterna att göra detta informationsutbyte sinsemellan. En avstängd tv, ett kallt glas vatten och återgång till fördjupat arbete fick tankarna att ägnas åt bättre saker.

Religiösa brukar ibland tala i termer om ”den sista tiden före” osv. Detta representerande den sista tiden före återuppståndelsen, Armageddon eller för all del Ragnarök. Motsvarigheten finns inom flera religioner.

Som ateist eller rättare sagt agnostiker, tror jag givetvis inte på den religiösa delen med någon återuppståndelse. Däremot har det allt mer slagit mig alla dårskaper som tycks bli allt mer påtagliga i vårt samhälle. Att vi därför troligen närmar oss något slags kritiskt sammanbrott. Jag ser dessa dårskaper dagligen, inte minst i mitt arbete. Jag ser dessa inom ekonomin där kreditexpansion signerat politiska krafter och riksbanker, skapat bubblor och obalanser som till slut inte kommer gå att hantera.

Jag ser ett sjukt skattetryck där mina inkomster och frukterna av det jag skapat, arbetat för och förtjänat, i staten ögon, i första hand är statens egendomar. Där grundläggande rättsprinciper åsidosätts när det rör sig om staten ekonomiska förtryck av den enskilde och statens inkomster genom detta.

Jag ser ett samhälle med ett rättsystem i totalt fritt fall. Där fullt utredningsbara brott dagligen läggs ned utan någon som helst risk för disciplinär åtgärd för myndighetsutövaren. Snarare är det idag mer regel än undantag att så sker.

Den moraliska frågan blir därför allt mer intressant. En tjuv kan ju definieras med en person som tar pengar denne inte har rätt till. En myndighetsutövare, exempelvis en polis eller åklagare tar betalt för att utföra ett arbete. Men om denne tar pengar utan att göra detta arbete. Vad skiljer då tjuven mot polisen rent moraliskt? Själv menar jag att det är samma andas barn. Skillnaden för staten och deras representanter är att de kan göra det utan någon risk för påföljd.

Vart vill jag då slutligen komma med resonemanget? Dels skrev jag för att skingra tankarna från arbete en liten stund. Dels mest av nyfikenhet om någon annan gjort liknande reflektioner? Är det någon mer än jag som ser att kejsaren är naken? Vore roligt om det blev en intressant diskussion av det.
« Senast ändrad: söndag 11, november 2012, 20:04:02 av Åbama »Utloggad Silverräven

 • Administratör
 • Rhodiummedlem
 • *
 • Antal inlägg: 3101
 • Affärsomdömen: 37
 • Kontakta mig via PM om du har frågor
  • Ädelmetallforum
SV: Den sista tiden, närmar vi oss?
« Svar #1 skrivet: söndag 11, november 2012, 12:28:30 »
Jag har i grunden ungefär samma synsätt. Har man ögonen öppna i när man rör sig i samhället och ser en röd tråd i nyhetsrapporteringen, så pekar många saker på ett stagnerande samhälle. Sjukvården går på knäna med stora underskott som får neddragningar och höjd skatt som följd, äldreboenden läggs ner, brottsmål läggs i många fall ner direkt.

Många som bor i Sverige har säkert sett eller råkat ut för någon av dessa saker utan att reflektera över helheten. Många har säkert även sett hur det går utför. Kan tänka mig att många äldre som fått uppleva Sveriges goda tider, nu i stället ser att det verkar vara på väg åt andra hållet. Om inte annat märker de det när deras (låga) pensioner trillar in på kontot.

Själv kom jag för några år sedan till insikt med att jag troligen inte kommer få uppleva de goda tider mina föräldrar (40-talister) har fått uppleva under sin livstid. Som 80-talist har jag visserligen högre materiell standard än de hade i min ålder, men med helt andra förutsättningar än vad som rådde då. Industrin flyttar utomlands eller lägger ner, höga skatter urholkar plånboken och ett hönshus med politiker utan ansvar tävlar om vem som kan framstå som mest medmänsklig eller vem som kan spendera mest skattepengar.

Nej, skall man säkra sin egen framtid i Sverige idag så gäller det att släppa tankarna om att staten tar hand om oss och själv se om sitt hus efter eget huvud. Det kan vara att placera sina pengar i ädelmetaller, lära sig självhushållning eller på annat sätt förbereda sig. Huvudsaken är att man inte går på "skådespelet" utan att man är mentalt förberedd på sämre tider, och ligger steget före. Skulle man få fel i sin dystra framtidssyn har man åtminstone en bra grund att stå på.

Utloggad Shiv

 • Silvermedlem
 • ***
 • Antal inlägg: 148
 • Affärsomdömen: 0
SV: Den sista tiden, närmar vi oss?
« Svar #2 skrivet: söndag 11, november 2012, 14:57:26 »
Jag vet inte om jag kan tillägga mer än det som skrivits ovan. Kanske denna lilla snutt från filmen God Bless America.Det enda man kan göra är att fortsätta vara smart, fortsätta ifrågasätta, fortsätta vara medveten, och fortsätta planera.
« Senast ändrad: söndag 11, november 2012, 14:59:25 av Shiv »

Utloggad Silverräven

 • Administratör
 • Rhodiummedlem
 • *
 • Antal inlägg: 3101
 • Affärsomdömen: 37
 • Kontakta mig via PM om du har frågor
  • Ädelmetallforum
SV: Den sista tiden, närmar vi oss?
« Svar #3 skrivet: söndag 11, november 2012, 15:07:22 »
Jag vet inte om jag kan tillägga mer än det som skrivits ovan. Kanske denna lilla snutt från filmen God Bless America.

Det enda man kan göra är att fortsätta vara smart, fortsätta ifrågasätta, fortsätta vara medveten, och fortsätta planera.

Haha, jag såg den filmen tidigare i år. Fick mig en tankeställare under den scenen, jag kände igen mig lite i resonemanget.

Utloggad Destecado

 • Palladiummedlem
 • ****
 • Antal inlägg: 453
 • Affärsomdömen: 2
SV: Den sista tiden, närmar vi oss?
« Svar #4 skrivet: söndag 11, november 2012, 18:40:27 »
Skitbra sagt. Får jag kopiera ditt inlägg? Tänkte plasta in det och sätta upp det på jobbet.

Utloggad Åbama

 • Guldmedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 723
 • Affärsomdömen: 0
SV: Den sista tiden, närmar vi oss?
« Svar #5 skrivet: söndag 11, november 2012, 19:54:09 »
Skitbra sagt. Får jag kopiera ditt inlägg? Tänkte plasta in det och sätta upp det på jobbet.

Självklart får du klistra ut och plasta in det om du vill. Med tanke på att du vill sätta upp det på arbetet, hoppas jag givetvis att du arbetar politiskt.  ;)

sisu

 • Gäst
SV: Den sista tiden, närmar vi oss?
« Svar #6 skrivet: måndag 12, november 2012, 10:58:18 »
Modigt med kvällspromenader och grattis förresten till valsegern! ;)

Jag stämmer in i allt som du skriver. Jag tyckte även klippet från filmen passade bra in i sammanhanget. Om man på allvar vill dyka ner i sjukdom, idioti, våld och hot så ta och besök svenska skolor. Det är i dessa inrättningar, betalda av Åbamas och alla våra andras stulna skattemedel, som morgondagens människor fostras.

Den fostran som idag ges på dessa platser är inget jag skulle drömma om att utsätta mina barn för. Men det är inte bara den obligatoriska politiska, sexuella och allmänt nihilistiska indoktrineringen som gör skolorna hemska. Tillkommer gör även rasternas lektionerna i misshandel, utpressning, hot och förnedring.

Det är i skolan som ni kommer kunna urskilja hur brutalt, psykopatiskt och fruktansvärt det framtida landet kommer att vara. Det är med stor säkerhet man kan säga något om framtiden när stora grupper elever uppvisar avskyvärda beteenden under skoltiden samtidigt som skolan i sig gör minimalt för att motverka utan snarare försämra dessa elever. Man kan då kika in i framtiden, men med stor risk att drabbas av det som Nietzsche varnade för i sitt tal om att "skåda in i avgrunden". Avgrunden kan nämligen skåda in i dig.

Att påtala problem i skolans värld för de universitetsutbildade som arbetar där är mer eller mindre omöjligt. Ointresse, politisk korrekthet och allmän dumhet hindrar ofta försök till att ens teoretiskt få grepp om situationen. Ibland vill man bara att staten ska domdera tydligt hur vi ska förtrycka eleverna och på vilka sätt saker får gå åt helskotta.

Skönt i alla fall att Bengt Westerberg nyligen kom ut med en statligt beställd rapport om hur tre lärare på varje skola ska få genomgå en utbildning i "mänskliga rättigheter" för att kunna verka som politiska kommissarier och slå ner på alla elever som ens andas politiskt inkorrekta uppfattning. Då får man i alla fall ramverk för hur förtrycket ska ske och man kan alltid delegera psykisk misshandel, hot och allmän ohederlighet till de utvalda kommissarierna, annars tillhör det ju varje svensk lärares plikt att göra det själv.
 
Jag talar inte om ämnet som elev utan som lärare.  Det enda som tröstar är att mina år kvar i Sverige sakta men säkert tickar ner. Jag ber er som är föräldrar att noga undersöka vad för någon typ av skola som era nuvarande/framtida barn kan tvingas gå på och se till att ha en  öppen och ärlig attityd hemma så att era barn vågar berätta exakt vad som sker så att ni snabbt kan ana oråd.

Fast bäst är nog ändå att fly den här sjunkande skutan.
« Senast ändrad: måndag 12, november 2012, 11:04:53 av sisu »

Utloggad norpan

 • Kopparmedlem
 • **
 • Antal inlägg: 92
 • Affärsomdömen: 1
SV: Den sista tiden, närmar vi oss?
« Svar #7 skrivet: måndag 12, november 2012, 12:34:24 »
Jag menar att frågan om moral är helt grundläggande.

Människor har ett starkt behov av att känna att det dom gör är rätt. Staten/religionen utnyttjar detta genom att definiera om moralen.

I princip alla inser att det är fel att stjäla och att använda våld för att få det man vill ha. Ändå är majoriteten för att vi ska ha en stat, vars uppgift är att stjäla och att använda våld för att få det vi vill ha.

I denna uppochnervända moralvärd är det inte bara okej att stjäla, det är moraliskt nödvändigt. Den som inte vill bli bestulen ses som en samhällsfiende.

I detta förvridna tankesätt är det okej att använda andras pengar för att tvinga någon annan att göra något de inte vill.

I den statligt kontrollerade skolan indoktrineras ungdomen till att ha "demokratiska värderingar". Demokratiska värderingar innebär att allt är ok, så länge vi röstar om det.

Slutet för detta system är nära. Ett system som bygger på våld och omoral håller inte hur länge som helst. Frågan är bara vad som kommer efter.

Har vi som förespråkar fred, frihet och frivillighet lyckats bli kritisk massa för att kunna ta nästa steg i mänsklighetens historia? Eller är vi dömda att upprepa historiens misstag?

Utloggad the-end

 • Palladiummedlem
 • ****
 • Antal inlägg: 371
 • Affärsomdömen: 6
SV: Den sista tiden, närmar vi oss?
« Svar #8 skrivet: måndag 12, november 2012, 19:10:40 »
Hmmmmmm

Egentligen vet jag inte vad jag vill säga men jag håller med om det i princip allt ni skriver.

Tycker bara att det är så sjukt att människan idag tar allt för givet. Allt kommer att rulla på och det finns "någon" som tar hand om oss och ser till städa upp framför våran dörr. Vi är så lata så vi vågar inte stå för någonting. Man kan inte ta en diskussion med folk för det man kan diskutera är Ullared, Ensam mamma söker eller någon annan såpa.

De viktiga frågorna är inte intressanta. Ingen förstår politik, ekonomi eller något annat. Så länge det matas såpor eller sport på tv så är gemene man nöjda,. De ser inte vad som händer där ute.  När fredagen kommer så står man på bolaget och hämtar groggen och bekymren försvinner.

Ingen orkar bry sig för man har fullt upp med sitt liv att bekräftas på fejan eller något annat dravel. De som styr vet om detta att så länge vi har något att fördriva tiden med och att det inte rasar totalt så kan de roffa åt sig så mycket de hinner. Det finns för få som ifrågasätter och ställer obekväma frågor.

Man se detta överallt och de få som öppnar ögonen märker detta. Man får säkra upp det som går och hoppas man har en plan som håller men det kan ju lika gärna gå åt skogen det med. Men då har man i alla fall försökt.

Hellre det än bara titta på när man är på väg att slaktas..........Man kan ju i alla fall kämpa emot. Då har man stoltheten kvar till slut. Det kan ingen ta ifrån mig även om de försöker ta allt annat.

Är ingen som tror på domedagen men är lite fundersam på vart vi är på väg någonstans. Det känns som det kan bli stormigt men jag hoppas att solen stiger efter att stormen har passerat.

Vet inte om det blev något vettigt av det här men ni fick nått att läsa åtminstone.

Utloggad Åbama

 • Guldmedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 723
 • Affärsomdömen: 0
SV: Den sista tiden, närmar vi oss?
« Svar #9 skrivet: tisdag 13, november 2012, 00:33:10 »
Sisu, Skolan skulle även jag kunna skriva en avhandling om. Med flera barn i skolan där vi bland annat upplevt pedofiler vilka anställts och fått verka trots tydliga varningssignaler. Nu drabbades väl nog, inte våra barn. Hade så varit fallet hade jag nu inte suttit här och kunnat skriva det jag skriver.

Vi har sett hur skolan blundar för och undviker att tag i mobbing. Först när skolan blir anmäld. När jurister kopplas in och rektorn blir varse om att denne har en civilrättslig stämning att vänta för tjänstefel. Att denne både kommer behöva försvara sig i rättsalen och i media. Först då agerar man med kraft och gör det som varje förnuftig människa ser som en omedelbar självklarhet att göra direkt.

Min tolkning är att åratal av samhällsmässig socialistisk marinad, där medelmåttlighet ansetts som något positivt. Där synen att medmänsklighet är speciellt viktig att visa mot dem som är destruktiva och hänsynslösa. Att inga individer ska behöva ta personligt ansvar för sina handlingar. Synen att det är bättre att vända andra kinden till, så löser sig allt till slut. Att det är detta som är roten till problemen.

Bengt Westerberg ja. Den mannen förtjänar ett helt eget kapitel i svensk historia. Inte nog med att han gett girigheten ett alldeles eget ansikte. Att varje organisation som gjort misstaget att ta in honom drabbas av ineffektivitet och skandaler. Att han dessutom kallar sig för liberal och borgerlig. En lögn nära nog i nivå med skylten Arbeit Macht Frei. Att han då anlitas politiskt för att ge tolkningsföreträde om vilka moraliska åsikter som skall införas. Ja, vad skall man säga?

Det är beslutsmässigt lika idiotiskt som om Stalin postumt skulle göras till nationalhelgon eller Robert Mugabe få ekonomipriset till Alfred Nobels minne. Tyvärr är det mer regel än undantag att avdankade inkompetenta politiker alltid kommer tillbaka likt en kork som stoppats under en roddbåt. Detta för att flyta upp på andra sidan. Alltid för att få sin försörjning genom något nytt skattefinansierat idiotiskt projekt.

Norpan, jag håller också med att den moraliska frågan är central. Problemet i samhället är samtidigt tolkningsföreträdet över vad som är moral idag.

Om du vid en diskussion förespråkar att inkomsterna du arbetat för och förtjänat i första hand ska vara dina egna. Att du är villig att arbeta för och ta ansvar för dina handlingar. Att du förklarar för motparten att du vill att exakt samma förhållande skall gälla för honom som för dig själv. Motparten å sin sida istället vill förneka dig de grundläggande rättigheterna. Trots detta är det vanliga att det blir du som beskylls för att vara omoralisk och egoistisk.

Jag har ofta hört talet om klassresor. Det intressanta är samtidigt vad som befäst de klasskillnader vi har i samhället. Vad det är som omöjliggjort för de flesta att arbeta ihop till ett startkapital för att leva ut din företagsdröm. Vilka krafter det är som gjort att ju hårdare du arbetar, ju hårdare straffas du ekonomiskt. Idag straffas jag hårdare ekonomiskt när jag försöker skapa värden i ett företag, än om jag klottrar ned en buss och slår sönder en busskur. Det säger lite om vart vi är på väg.
« Senast ändrad: tisdag 13, november 2012, 12:19:40 av Åbama »

Utloggad Silverräven

 • Administratör
 • Rhodiummedlem
 • *
 • Antal inlägg: 3101
 • Affärsomdömen: 37
 • Kontakta mig via PM om du har frågor
  • Ädelmetallforum
SV: Den sista tiden, närmar vi oss?
« Svar #10 skrivet: tisdag 04, december 2012, 15:37:27 »
Bengt Westerberg ja. Den mannen förtjänar ett helt eget kapitel i svensk historia. Inte nog med att han gett girigheten ett alldeles eget ansikte. Att varje organisation som gjort misstaget att ta in honom drabbas av ineffektivitet och skandaler. Att han dessutom kallar sig för liberal och borgerlig. En lögn nära nog i nivå med skylten Arbeit Macht Frei. Att han då anlitas politiskt för att ge tolkningsföreträde om vilka moraliska åsikter som skall införas. Ja, vad skall man säga?

Det är beslutsmässigt lika idiotiskt som om Stalin postumt skulle göras till nationalhelgon eller Robert Mugabe få ekonomipriset till Alfred Nobels minne. Tyvärr är det mer regel än undantag att avdankade inkompetenta politiker alltid kommer tillbaka likt en kork som stoppats under en roddbåt. Detta för att flyta upp på andra sidan. Alltid för att få sin försörjning genom något nytt skattefinansierat idiotiskt projekt.

Norpan, jag håller också med att den moraliska frågan är central. Problemet i samhället är samtidigt tolkningsföreträdet över vad som är moral idag.


Just diskussionen om moral och tolkningsföreträdet är mer aktuell än någonsin idag. Westerberg anser ju exempelvis genom sitt senaste utspel att yttrandefriheten "missbrukas av rasistiska krafter" på internet, och därför måste det fria ordet begränsas. Även här gäller tolkningsföreträde om vad som är "rasistiskt" samt vad som tolkas som "god moral". Att han inte ens verkar reflektera över att han propagerar för inskränkande av yttrandefriheten är skrämmande. Censur och förbud av åsikter har aldrig fungerat väl, och i ett fritt land (hur fritt nu Sverige är kan diskuteras) skall åsikter debatteras och diskuteras, inte förbjudas. George Orwells 1984 är en bok jag osökt kommer att tänka på i sammanhanget.

För att återkoppla till trådens ämne. Fortsätter Sverige avvecklas enligt Westerbergs önskan så är snart den yttersta tiden här, är jag rädd.

Ett passande citat: "Yttrandefriheten kan aldrig begränsas, den kan bara förloras." - Thomas Jefferson

Utloggad phat-cu-ru

 • Silvermedlem
 • ***
 • Antal inlägg: 106
 • Affärsomdömen: 4
SV: Den sista tiden, närmar vi oss?
« Svar #11 skrivet: onsdag 05, december 2012, 09:53:32 »
Denna är rätt bra också: "Is America the greatest country - answer | rant - Newsroom. Jeff Daniels"

Is America the greatest country - answer | rant - Newsroom. Jeff Daniels

Utloggad Fiat de Lux

 • Palladiummedlem
 • ****
 • Antal inlägg: 377
 • Affärsomdömen: 1
SV: Den sista tiden, närmar vi oss?
« Svar #12 skrivet: lördag 12, januari 2013, 03:34:24 »
Jag kom hit till den här sidan, för jag kände mig tämligen ensam med mina tankar och reflektioner om " Den sista tiden" och visst närmar vi oss något slags avslut. Kvittot,avräkningen och tillhörande skadekontroll.

Samtidigt kan jag inte påstå att det känns vare sig tungt eller sorgligt - längre. Den klassiska följdordningen av chockartade insikter verkar följa tidtabellen än så länge.
1. Chock (Tänk om det är så)
2. Förnekelse (Det ordnar sig,det är vad vi har politiker till)
3. Upprördhet (Men varför gör inte makten något åt det)
4. Accepterande ( Nu gäller det att rädda det som räddas kan)

För min del har det inneburit en radikal omläggning av min livsföring samt synen på samhället som vi lever i. Det som Åbama skriver om, känner jag igen alltför väl.

Utloggad kristensson

 • Rhodiummedlem
 • **
 • Antal inlägg: 2624
 • Affärsomdömen: 46
SV: Den sista tiden, närmar vi oss?
« Svar #13 skrivet: lördag 12, januari 2013, 17:01:39 »
Att det börjar bli lite segt med silverleveranser har vi förstått men nu börjar det även i guld
härliga tider - strålande tider

http://kingworldnews.com/kingworldnews/KWN_DailyWeb/Entries/2013/1/10_Swiss_Gold_Refiners_Overwhelmed%2C_Major_Delays_In_Deliveries.html


 

Guld & Silverpriser

Senaste Inlägg

JP Morgan har gjort det igen by Tole
Idag kl. 12:49

[SÄLJES] 4 st 1 oz silvermmynt .9999 ur serien Swan. NYTT PRIS! by Birka
Idag kl. 11:13

Diskussion om Bitcoin by TraderRoark
Idag kl. 00:42

Mindre guldmynt (ca. 4-8 gram finvikt) köpes by AndrewJackson72
Igår kl. 21:33

Corona, inte ölen by maggan
Igår kl. 08:16

Oseriösa säljare på Tradera. by JohanB
söndag 18, april 2021, 23:44:56

Vem tog mina pengar by sputnik
söndag 18, april 2021, 15:46:26

Eventuellt oseriösa köpare! på Tradera by BitsAndBobs
fredag 16, april 2021, 00:05:19

Sverige - Hur mår vi ekonomiskt? by RuttenFisk
torsdag 15, april 2021, 15:00:42

Peter Schiff by Cash Is King
onsdag 14, april 2021, 23:06:40

1kg silvertacka (kookaburra 1993) by Tsilver
onsdag 14, april 2021, 13:56:16

Varning för för bedragare på blocket och tradera by johan_ua
tisdag 13, april 2021, 18:21:50

Bad jokes. by Tyr
tisdag 13, april 2021, 13:11:48

Ruthenium by Canvas
måndag 12, april 2021, 22:26:36

AVSLUTAD: Mynttacka 1kg. by Condor2ooo
måndag 12, april 2021, 15:19:53