Författare Ämne: Stor dellösning av klimatproblemet.  (läst 4153 gånger)

Inloggad Birka

 • Rhodiummedlem
 • **
 • Antal inlägg: 2629
 • Affärsomdömen: 89
Stor dellösning av klimatproblemet.
« skrivet: söndag 15, december 2019, 13:23:26 »
Förbjud all plast i framtida tillverkning och använd trä istället.
Plast = fossil olja
Trä = binder och låser fast koldioxid när den används till produkter.
Också snyggare med t ex en dator i trä.
Fräsa inte gjuta!Utloggad Tyr

 • Palladiummedlem
 • ****
 • Antal inlägg: 420
 • Affärsomdömen: 2
SV: Stor dellösning av klimatproblemet.
« Svar #1 skrivet: måndag 16, december 2019, 15:01:37 »
Jaha, Birka gillar trä, förutom när han gjuter silver  :)

Vad skall man då göra med träet när den har fyllt sin uppgift och tjänat ut. Elda upp det som man brukar göra med trä? Då kan man ju elda upp plast också. Det brinner bra som olja gör som det är baserat på...

Plast kan man också återvinna till nya plastsaker.
Vad skall man återvinna uttjänt trä till? Fågelholkar?

Inloggad Birka

 • Rhodiummedlem
 • **
 • Antal inlägg: 2629
 • Affärsomdömen: 89
SV: Stor dellösning av klimatproblemet.
« Svar #2 skrivet: måndag 16, december 2019, 15:27:44 »
Grejen är ju att trä är förnybart och så är icke fallet med fossil olja.
Styr vi över till trä så blir efterfrågan större och träet mer eftertraktat och med tiden mer lönsamt än oljeproduktion. Vi måste bli kvitt oljan innan den tar slut.

Utloggad laban77

 • Palladiummedlem
 • ****
 • Antal inlägg: 301
 • Affärsomdömen: 2
SV: Stor dellösning av klimatproblemet.
« Svar #3 skrivet: måndag 16, december 2019, 16:28:45 »
På lång sikt är det nog bra, men risken finns väl att efterfrågan på trä skulle göra att skogar huggs ner alltför snabbt, på kort sikt alltså. Om man då använder hälften av ett träd till att göra grejer så blir den andra halvan av trädet CO2 i atmosfären igen. Det balanseras ju så småningom när skogen växer upp igen, men det tar många år. 

Inloggad Birka

 • Rhodiummedlem
 • **
 • Antal inlägg: 2629
 • Affärsomdömen: 89
SV: Stor dellösning av klimatproblemet.
« Svar #4 skrivet: måndag 16, december 2019, 16:50:17 »
Lite av min poäng är att trä ska bli värdefullare än palmolja.

Inloggad Birka

 • Rhodiummedlem
 • **
 • Antal inlägg: 2629
 • Affärsomdömen: 89
SV: Stor dellösning av klimatproblemet.
« Svar #5 skrivet: måndag 16, december 2019, 17:02:35 »
Trä i sina olika stadier är ju en stabil del av naturen, biosfären och atmosfären och de atomerna rör sig i ett mättat mönster. Den enorma mängd koldioxid som tillförs atmosfären när vi tar upp olja från slutna fickor i jordens inre är det stora problemet. Vi måste alltså sluta borra annars får vi knorra.

Utloggad Unmanipulatable

 • Guldmedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 814
 • Affärsomdömen: 4
SV: Stor dellösning av klimatproblemet.
« Svar #6 skrivet: måndag 16, december 2019, 19:27:36 »
Det var svenskar som uppfann plastpåsen. Några svenskar har nyligen kommit på / uppfunnit/ presenterat metoder att återvinna en ännu större andel av de olika plastsorterna.
Hittar ingen länk tyvärr
Här är några som har idéer hur man samlar in plasten innan den når haven, plasten kommer till haven via floder enl artikeln
https://www.aktuellhallbarhet.se/miljo/klimat/har-ar-den-nya-uppfinningen-som-ska-stoppa-tillflodet-av-plast-till-haven/

Det är nog möjligt att användande av trä istället för plast skulle kunna vara mer miljövänligt i vissa fall. Man måste titta på hela produktionskedjan och avfallshanteringen och beakta livslängd och själva helheten i så fall. Jag tror att plast i många fall och under rätt omständigheter fungerar bättre smidigare och effektivare och därför är mer miljövänligt.

Det är djupt omoraliskt att skräpa ned och kasta ut skit och förstöra naturen. Finns massor av videor på tuben där skit dumpas i havet eller där man dumpar giftiga saker på deponi där fattiga människor lever/arbetar och eldar soporna för att utvinna diverse metaller och annat. Skit som kommer från bland annat konsumtionssamhällen där invånarna är slavar som alltid måste ha det nyaste och grejerna går sönder efter kort tid.   

Drag som ökar risken för att man är en sådan jeppe som skitar ned och sabbar för andra är väl egoism, låg intelligens och bristande empatisk förmåga.  Det är inte helt bra om jorden befolkas med för många som har dessa drag. Men en liten delförklaring kan vara att vissa är enormt fattiga och gör vad de måste för att överleva en stund till. Men det kan nog bortförklara endast en mindre del som sagt. Sedan har vi det här med äganderätten.  Platser som skitas ned tillhör väl inte riktigt någon enskild ?   Kanske skulle saker bli bättre om det fanns ett klarare ägande på jordens yta?  Svår fråga. Inte någon enkel fråga det här med om en människa egentligen kan äga en del av jordens yta eller annan del av rymden. Även om du har köpt mark så har ju någon från början bara tagit den marken och gjort den till sin. Men alternativet att man inte kan äga mark skulle ju leda till ett fruktansvärt samhälle.  Sedan så har det ju såklart ett marknadsvärde att en fastighet/markyta är beläget på en plats som förädlats av människohand och genom det som finns runtomkring.

Jag tror det är en viktig sak att människor känner lojalitet och tillhörighet till platsen där de bor och folket de bor med för att de inte ska skita ned och förstöra naturen.

Tycker Birka har ett gott uppsåt här. Han tänker på miljön. Det finns så mycket falskhet och flum i miljödebatten. Klimatsekten sprider sin religion för att flytta fokus (ni märker väl att det bara är klimat klimat klimat klimat klimat klimat klimat klimat klimat och Greta som gäller nu. Det har accelererat enormt på kort tid. Att inte köpa Greta-sekten med hull och hår innebär att man är en "förnekare". Ett åsiktsbrott utan dess like. Det finns ju vissa saker som det är förbjudet att förneka. Hur länge sedan var det som ni inte hörde/såg om klimatet under en hel dag i media?)  och skapa ett globalt sammanhang (något att göra för globalister och motivera deras existens och en ny skattebas).

Det är viktigt för dem att hitta nya förevändningar att hitta på nya sätt att motivera varför allting ska centralplaneras och beskattas.
En viktig aspekt i allt som har med kampen för en ren natur och bättre miljö och en långsiktigt gångar livsstil är diskussionen om hur många människor vi är på jorden. Det är något som borde genomsyra all diskussion om miljö. Det är en nyckelfaktor.

Om det finns få människor i förhållande till jordens resurser och yta så blir det mindre anledning att strida, kriga, och träta samt självklart även mindre miljöförstöring. Då behöver man heller inte vara så filosofiskt och ens fundera på om det är rätt att äga mark. Det räcker till alla.
 Det är inte den situation vi har idag.

   Det är för mycket människor på planeten.  Forskning visar förvisso att med given fördelning av jordens resurser och miljövänligt livsstil så skulle dessa resurser kunna bära betydligt fler än det antal människor som befolkar jorden idag..   Men för att denna utopi skall bli verklighet så krävs det förändringar från grunden. Förändringar som nog inte kommer att inträffa i första taget. Kanske behöver vi en moraliskt mer högstående befolkning ?   Men jag tycker inte det är särskilt mycket att sträva efter att maximera antalet människor som ett självändamål. Det finns betydligt enklare metoder att få en bättre värld.

Vi delar idag ut bistånd och bidrag till personer för att göra ingenting.. Friheten som de får genom att få pengar för att göra ingenting, den friheten gör faktiskt att de åstadkommer lite mer än ingenting.  Nämligen fler barn. De gör barn. Det avlas fler barn än de kan ta hand om. Barn som inte hade avlats om de inte hade fått betalt för att göra ingenting.  Vi betalar för att öka antalet fattiga människor som inte kan försörja sig över generationer. Hur mycket betalar svenska skattebetalare i bistånd till utlandet ? 50 miljarder kr/ år ? Det mesta går ju till korruption och diktatorer så allt genererar väl inte fler fattiga människor.

 Det gäller ju inte bara utlandsbidragen utan även försörjningsstöd o andra inhemska bidrag. Idag när jag var och handlade mat såg jag personer som tillhör en grupp som enligt statistiken är arbetslösa till +80% och organiserar sig i klaner även här i Sverige. 

De fyllde upp kundvagnen till bredden. Kan ju bara gissa varifrån de fått sina pengar. Men det kan ju bara bli en gissning.  Kanske ingick dessa personer i en högavlönad direktion från en närliggande privatfinansierad rymdbas och skulle köpa in matvaror för att utföra laboratorietester inför en bemannad expedition till mars ?  Eller inte.

För mig är det viktigt att inte lägga skulden på så kallade utsatta grupper. Bor du i ett land där allting suger så är det klart att du skaffar dig 19 barn (Sverige ingår uppenbarligen i detta...när det gäller folket ovan). De flesta dör (ej Sverige) men dem som överlever kan hjälpa dig när du blir gammal vilket går ganska fort när du lever utan rent vatten , riktig mat och sjukvård. Biståndet gör nog inte att man känner sig trygg. Snarare skaffar man sig ännu fler barn tror jag.

De största gamarna och parasiterna finns inte bland de fattiga eller personer som bor i outvecklade länder. De tärande blodsuckulenterna finns bland de besuttna, den härskande klassen som tjänar pengar på att plocka procent på andras arbete med hjälp av regler från den politiska klassen som de styr och som de delvis fått genom demokraturen som de tvingar fram via medierna som de också äger och styr. Inte personer  och hederliga industrikapitalister som köpt aktier i ett riktigt företag som producerar saker. Jag talar om finanssektorn där man kan tjäna oerhörda pengar ...betydligt mycket mer än de som tillverkar varor och tjänster som människor behöver och vill betala för av fri vilja. Krig är en av de störta miljöbovarna. De är ju den här härskande klassen som bidragit till den värld vi har idag med krig fattigdom och orättvisor och miljöförstöring. Genom att nyttja guld och silver som värdebevarare / pengar så tar vi ju ifrån procentarna och misantroperna deras destruktiva krafter. En miljöinsats av rang! ;D

Inloggad Birka

 • Rhodiummedlem
 • **
 • Antal inlägg: 2629
 • Affärsomdömen: 89
SV: Stor dellösning av klimatproblemet.
« Svar #7 skrivet: måndag 16, december 2019, 19:44:13 »
Tack UM för ett enastående inlägg.
När jag läste om ditt resonemang kring plast slog mig tanken att det bästa vore kanske att komma på hur man kan göra plast av trä. Bägge är ju kolbaserade så det borde ju inte vara omöjligt.

Inloggad Carambola

 • Silvermedlem
 • ***
 • Antal inlägg: 144
 • Affärsomdömen: 26
SV: Stor dellösning av klimatproblemet.
« Svar #8 skrivet: måndag 16, december 2019, 22:29:42 »
Plast av trä görs redan. Vet inte om det är ICA eller nån annan av de stora mat-kedjorna där plastpåsarna är gjorda med bamburör som råvara, eller har jag drömt?

I vilket fall - plast av cellulosa är absolut en möjlighet
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/ny-plast-ska-minska-miljobelastning


Dessutom, träd, när de nått sitt klimax i tillväxten så binder de mycket mindre kol än under tillväxtfasen, så att skörda fullvuxna träd till förmån för fler yngre träd borde vara något positivt. Då i ett mer eftertänksamt system än ren exploatering/skövling såklart. 
« Senast ändrad: måndag 16, december 2019, 22:31:43 av Carambola »

Utloggad laban77

 • Palladiummedlem
 • ****
 • Antal inlägg: 301
 • Affärsomdömen: 2
SV: Stor dellösning av klimatproblemet.
« Svar #9 skrivet: tisdag 17, december 2019, 10:31:20 »
Jag håller med dig i mycket som du skriver, Unmanipulatable, men inte allt.

Det finns så mycket falskhet och flum i miljödebatten. Klimatsekten sprider sin religion för att flytta fokus (ni märker väl att det bara är klimat klimat klimat klimat klimat klimat klimat klimat klimat och Greta som gäller nu. Det har accelererat enormt på kort tid. Att inte köpa Greta-sekten med hull och hår innebär att man är en "förnekare". Ett åsiktsbrott utan dess like. Det finns ju vissa saker som det är förbjudet att förneka. Hur länge sedan var det som ni inte hörde/såg om klimatet under en hel dag i media?)  och skapa ett globalt sammanhang (något att göra för globalister och motivera deras existens och en ny skattebas).

Klimatsekten, som du skriver, är alltså världens samlade klimatforskare som gång på gång kommer med forskning som oberoende av varandra visar på samma slutsatser, med försvinnande få undantag. Om det är det du kallar flum och falskhet, vad ska vi då kalla de som inte tror på forkning (fossilindustrin, Lars Bern, SwebbTV och andra som tycker sig sitta på "sanningen")? Alla teorier om att globalisterna, kommunisterna, alarmisterna, eller vad man nu vill kalla dem, bara vill suga ut de rika länderna genom skatter för att förstöra och sko sig själva... det kallar jag flum. Det blir som du skriver mer och mer prat i media om klimatet, men det är ju inte utan orsak.

Hur mycket betalar svenska skattebetalare i bistånd till utlandet ? 50 miljarder kr/ år ? Det mesta går ju till korruption och diktatorer så allt genererar väl inte fler fattiga människor.

Är det verkligen så illa, att det mesta går till korruption och diktatorer? Jag fattar en del försvinner till sånt, men jag tvivlar på att du har belägg för att det skulle vara så illa.

När det gäller överbefolkning så håller jag med. En mindre befolkning skulle lösa många av problemen. Men det är förstås svårt att göra nånting åt på kort sikt.

Inloggad Carambola

 • Silvermedlem
 • ***
 • Antal inlägg: 144
 • Affärsomdömen: 26
SV: Stor dellösning av klimatproblemet.
« Svar #10 skrivet: tisdag 17, december 2019, 10:36:43 »
Två intressanta komponenter som kan få det samlade forskarlägret tillsammans med befolkningen att mer uppbringa en nästan religiös dogm, än rationellt tänkande och lösningsorientering, kan kanske illustreras genom dessa två fenomen på ett roligt sätt:


1. https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7368953

2. https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1428964?programid=503

Människans behov av tro/dogm tillsammans med hiarkisk påtryckning

Med det sagt, menar jag inte att vi inte har problem
« Senast ändrad: tisdag 17, december 2019, 11:37:43 av Carambola »

Utloggad Tyr

 • Palladiummedlem
 • ****
 • Antal inlägg: 420
 • Affärsomdömen: 2
SV: Stor dellösning av klimatproblemet.
« Svar #11 skrivet: tisdag 17, december 2019, 11:35:41 »
Jag tar till mig sista meningen i texten i Carambolas länk nr 2:
 
Tänk på vad du gör och strunta i vad både du och andra tror på.

Inloggad Birka

 • Rhodiummedlem
 • **
 • Antal inlägg: 2629
 • Affärsomdömen: 89
SV: Stor dellösning av klimatproblemet.
« Svar #12 skrivet: tisdag 17, december 2019, 12:44:03 »
Och nu har denna problemorienterade tråden gått in i mumbojumbodimman.  :)
Gör ett försök att räta upp skutan.
Vad kan vi göra för att täppa till de hål i jordskorpan som levererar livsfarliga kolväten och ökar mängden koldioxid i atmosfären. Att borra efter olja och gas är dyrt och kan vi minska efterfrågan på dessa produkter så kan vi nog till slut ta död på den giriga oljeindustrin.

Inloggad Carambola

 • Silvermedlem
 • ***
 • Antal inlägg: 144
 • Affärsomdömen: 26
SV: Stor dellösning av klimatproblemet.
« Svar #13 skrivet: tisdag 17, december 2019, 12:48:47 »
Och nu har denna problemorienterade tråden gått in i mumbojumbodimman.  :)
Gör ett försök att räta upp skutan.
Vad kan vi göra för att täppa till de hål i jordskorpan som levererar livsfarliga kolväten och ökar mängden koldioxid i atmosfären. Att borra efter olja och gas är dyrt och kan vi minska efterfrågan på dessa produkter så kan vi nog till slut ta död på den giriga oljeindustrin.

Haha, och jag som trodde jag levererade ett insiktsfullt inlägg. Där punkterades mitt ego … Ska tänka ut en konkret lösning på problemet tills imorgon :)

Inloggad Birka

 • Rhodiummedlem
 • **
 • Antal inlägg: 2629
 • Affärsomdömen: 89
SV: Stor dellösning av klimatproblemet.
« Svar #14 skrivet: tisdag 17, december 2019, 12:57:54 »
Jag ber om ursäkt för att jag generaliserade.


 

Guld & Silverpriser

Senaste Inlägg

Säljes: silver! by Micromax
Idag kl. 08:37

Oseriösa säljare på Tradera. by JL_GBG
Igår kl. 21:53

Säljes: 1kg Kookaburra mynt, 20st Philharmonics tub, 24st Maple Leafs i tub etc by Arte_2
Igår kl. 14:23

JP Morgan by EuSouPrata
Igår kl. 13:18

Köper några tuber silver bullion mynt 1oz. by Guldsilver74
Igår kl. 12:06

Canadian Maple Leaf silver mynt by Guldsilver74
Igår kl. 11:55

Säljes 4 tuber philharmoniker silver by Guldsilver74
Igår kl. 11:52

Sverige - Hur mår vi ekonomiskt? by Cash Is King
torsdag 24, september 2020, 23:15:28

Lunar serie II silver 10 oz by Saamo
torsdag 24, september 2020, 20:56:52

Goldsilver.be by Birka
torsdag 24, september 2020, 17:09:08

Den STORA (enda) tråden för kommentarer angående silverspot by Ritva
torsdag 24, september 2020, 12:32:46

Säljes 30st Gustav VI silvermynt jubileum från 1972, 10 Kronor Sänkt pris by Salbazios
torsdag 24, september 2020, 01:06:19

Belåning vid aktieköp by Birka
onsdag 23, september 2020, 20:31:46

Köpes silver Kookaburra 1oz 1991,1994,1995 och 2004 by Saiifo
onsdag 23, september 2020, 20:20:20

Den STORA (enda) tråden för kommentarer angående guldspot. by Ritva
onsdag 23, september 2020, 10:28:42