Varför registrera sig på Ädelmetallforum.se?

Många hänger under en lång period på forumet utan att registrera sig. Större delen av forumet är öppet för allmänheten, men vi har vissa fördelar för registrerade och aktiva medlemmar:

 • En medlemsexklusiv forumdel där bl a utländska ädelmetallhandlare och deras exportkvotstatus diskuteras. För att ta del av denna krävs att du uppnått "medlemsstatus", vilket sker vid 10 st inlägg.
 • Tävlingar och utlottningar av priser vilket endast gäller registrerade medlemmar, oavsett antalet inlägg.
 • Vi har en gemytlig stämning som gärna välkomnar nya bekantskaper!

Forumtrivsel:

För att hålla diskussionerna på en trevlig och konstruktiv nivå ska alla medlemmar följa de etiska regler som gäller på såväl internet som i det vardagliga livet. Vi uppmuntrar och värderar yttrandefrihet, och är således ganska liberala i fråga om vad som tillåts i forumet. Använd ert sunda förnuft innan ni postar ett inlägg så kommer vi upprätthålla en trivsam stämning för alla. Diskutera gärna, men personangrepp på andra medlemmar tolereras inte och kommer beivras.

Politiska diskussioner är vanligt förekommande. Kan du inte diskutera politik utan att bli upprörd och otrevlig, håll tyst i stället. Här respekterar vi varandras åsikter även om vi inte håller med.

OBS: konspirationsteorier, diskussioner om hemliga sällskap, Mayakalendern och dylika samtalsämnen hör inte hemma på Ädelmetallforum. För den sortens diskussioner rekommenderar vi i stället Flashback.

 

Innan registrering:

Att använda en webbadress som användarnamn eller visningsnamn är ej tillåtet. Att använda sig av en del utav en webbadress som visningsnamn är heller inte tillåtet. Om du har t ex en blogg vars adress är www.ädelmetallforum.wordpress.com så är ädelmetallforum.wordpress inte ett giltigt visningsnamn och kommer i såna fall att ändras av admin. Vi genomför gärna länkbyten så ta gärna den vägen istället om du vill dela med dig av din webbadress.

Om du är företagare eller representerar ett företag

 Ädelmetallforum.se är ett forum för privatpersoner att diskutera och handla i, ej en ideell marknadsplats för företag. Det är alltså ej tillåtet att skapa en profil i forumet i syfte att göra reklam för sin verksamhet och/eller idka handel med forumets medlemmar. Vill du att ditt företag skall synas och/eller få möjlighet till handel på forumet, läs sidan för annonsering. Vi erbjuder flera annonsmöjligheter för företag. Du är däremot givetvis välkommen att delta i diskussionerna så länge det sker i egenskap av privatperson, men då skall ditt profilnamn återspegla detta och ej ditt företags namn. Det är alltså inte tillåtet att registrera sig/och använda ett företagsnamn, eller delar av ett företagsnamn som visningsnamn i forumet.

Företag/medlemmar som bryter mot reglerna ovan kommer få sin profil låst eller raderad.

 

Efter registrering:

 • Var trevlig och respektera andra.
 • Uttalanden som kan uppfattas som stötande eller kränkande är inte tillåtna. Personangrepp är förbjudet. Skilj på sak och person när du diskuterar.
 • Personliga ärenden, privata diskussioner och liknande får inte förekomma i forumet. Använd forumets PM funktion till detta.
 • Det är inte tillåtet att sprida, eller länka till, pornografiskt, rasistiskt eller annat stötande och/eller opassande material. Använd sunt förnuft helt enkelt.
 • Rasistiska poster eller personangrepp på en annan forummedlem är inte tillåtna.
 • Att uttala sig provocerande endast för att reta upp andra (så kallat trollande) är inte tillåtet.
 • Meningslösa inlägg eller kommentarer som inte för diskussionen framåt är inte tillåtet och kommer raderas av moderatorer.
 • Länkning till externa sajter är endast tillåtet då det bidrar till diskussionen och är relevant. Länkning till företag som köper upp guld & silver (guld/silveruppköpare) är dock inte tillåtet. Att länka till egna sajter i eget marknadsföringssyfte och/eller för att dra trafik till sin sajt är ej tillåtet.
 • Respektera admin och moderatorers beslut. Anser vi att du gjort överträdelser av reglerna så säg inte emot, det gör inte saken bättre.
 • Regelöverträdelsser renderar i varning och ev avstängt konto i 30 dagar, beroende på regelbrott, om det sen upprepas så kommer ditt konto att stängas av permanent. Alla poster och så kommer att finnas kvar i forumet men ditt konto stängs helt enkelt ner och din tillgång till forumet upphör.

Innan du skriver:

För att undvika att samma frågor och diskussioner upprepas om och om igen:

 • Använd sökfunktionen. Din fråga kan mycket väl redan vara ställd och besvarad.

 

För att bedriva handel med forumets medlemmar (köp, sälj eller bytesaffärer):

 • Läs reglerna NOGA för respektive forumdel och försäkra dig om att du förstått dem innan du lägger upp en annons eller auktion.

När du skriver:

 • Trådrubriker ska tydligt visa vad tråden handlar om.
 • Trådar ska placeras i den forumdel som bäst passar det behandlade ämnet.
 • Det är inte tillåtet att skapa flera trådar om samma ämne, varken i samma eller olika forumdelar (så kallad korspostning). Om admin har låst en tråd, är det inte tillåtet att skapa en ny tråd om samma ämne.

Företag med tvivelaktigt eller oseriöst rykte länkar vi ogärna till. Förekommer sådana i inlägg tar vi oss friheten att redigera dessa länkar, dock utan att censurera inlägget.

Kom ihåg: har du inget vettigt att tillföra diskussionen, var tyst i stället! Vi eftersträvar kvalite på diskussionstrådarna.

 

Regelöverträdelser:

Vi har inget uttalat varningssystem som är synbart för övriga medlemmar, men muntliga varningar kan utdelas i diskussionstrådarna om man bryter mot forumets regler. En varning är vanligtvis ingenting att oroa sig för, men om en medlem begår upprepade regelbrott kan denne stängas av, tidsbegränsat eller permanent. Detta beroende på regelbrottens art och moderatorernas beslut.

Att efter en avstängning skapa ett nytt konto är förbjudet och kommer även det stängas av. Nyregistrerade medlemmar som begår regelbrott direkt kan räkna med att bli avstängda utan förvarning.

Vi att hålla ordning i forumet har vi ett system där vem som helst kan anmäla ett inlägg som bryter mot reglerna. Använd gärna detta för att rapportera överträdelser vilket gör att moderatorer snabbare kan behandla ärendet.

 

Allmänt:

Ädelmetallforum.se samlar in begränsad personlig information (din e-post adress) under registreringen. Din IP-adress loggas också för anti-spam ändamål. Ingen annan personlig information behövs eller kommer att efterfrågas.

Ädelmetallforum.se använder sig av cookies. Syftet med dessa är enbart att spåra annonsklick och ej att samla in någon annan information. Cookies raderas automatiskt efter en begränsad tid.

Ädelmetallforum.se kommer aldrig att sälja, dela eller sprida dina uppgifter till/med 3:e part.

Ädelmetallforum.se förbehåller sig dock rätten att vid enstaka tillfällen kontakta dig via e-post med erbjudanden, nyheter samt eventuella tävlingar som på ett eller annat sätt rör Ädelmetallforum.se.

Guld & Silverpriser

Senaste Inlägg

Sverige - Hur mår vi ekonomiskt? by Philip
Idag kl. 22:27

Peter Schiff by Cash Is King
Igår kl. 20:30

GEOLOGI för nybörjare by Norssken
Igår kl. 19:13

Candian Platinum maple leaf 1oz by Norssken
Igår kl. 15:33

Oseriösa säljare på Tradera. by Tyr
Igår kl. 15:31

Skämt, humor..bara posta det by Truthster
söndag 16, januari 2022, 12:19:52

Världens bästa priser på guld by AndrewJackson72
söndag 16, januari 2022, 01:20:56

Säljes Silver + lite guld by Kiml
torsdag 13, januari 2022, 22:58:32

[Avslutad] Säljes: 1 rör Silver Philharmonics 2013 by Mange
torsdag 13, januari 2022, 21:25:45

Revolut och svensk banklicens by Truthster
torsdag 13, januari 2022, 20:34:15

Queen’s Beast Silver Säljes! Avslutad by AndrewJackson72
onsdag 12, januari 2022, 15:58:17

Val av välgörenhetsorganisation by Truthster
tisdag 11, januari 2022, 16:11:40

Köpes:Kanada 1 dollar med naturmotiv, riksdaler by agave
tisdag 11, januari 2022, 08:57:57

Ryssland by Truthster
måndag 10, januari 2022, 23:08:40

KÖPES: Svenska silvermynt 80% och uppåt by Njord
måndag 10, januari 2022, 21:46:24